Αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων επιδικάστηκε σε ένα 10χρονο κορίτσι που υπέστη καταστροφική εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια θεραπείας στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital στη Βρετανία.

Η Maisha Najeeb ήταν μια υγιής 10χρονη αλλά έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που επηρέαζε τις αρτηρίες και τις φλέβες της. Η 10χρονη υποβαλλόταν σε θεραπεία με επιτυχία στο εν λόγω νοσοκομείο. Η θεραπεία περιλάμβανε τη χορήγηση μιας μορφής «κόλλας» για να μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία που μάτωναν και τη χορήγηση μιας αβλαβούς χρωστικής για να ελέγχει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Και τα δύο σε ενέσιμη μορφή.

Τον Ιούνιο του 2010 οι δύο ενέσεις μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα αντί για την αθώα χρωστική να χορηγηθεί η κόλλα σε αρτηρία στον εγκέφαλο της Maisha, με αποτέλεσμα να υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, όπως γράφει το Skynews.

Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε ένα σύστημα για να ξεχωρίζει η μία ένεση από την άλλη.

Μετά το καταστροφικό λάθος, που υποθήκευσε για πάντα τη ζωή της 10χρονης, το νοσοκομείο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση εκατομμυρίων και θα συνεχίσει να πληρώνει το κορίτσι για όσο ζει – οι ειδικοί εκτιμούν πως μπορεί να ζήσει έως τα 64.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook