Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί σκότωσαν σήμερα 57 στρατιώτες και κατέστρεψαν 17 στρατιωτικά οχήματα σε μεγάλη μάχη που έγινε δυτικά της πόλης Ατζνταμπίγια, την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, σύμφωνα με δηλώσεις στρατιωτικού διοικητή των αντικαθεστωτικών στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Συγκεκριμένα, ο Χάμεντ αλ Χάφι διευκρίνισε ότι η μάχη έγινε στα περίχωρα του αλ Αρμπαΐν, ένα μικρό φυλάκιο στα μέσα της απόστασης μεταξύ της Ατζνταμπίγια και του στρατηγικού λιμανιού της Μπρέγκα, όπου έχουν οχυρωθεί οι καθεστωτικές δυνάμεις με αρχηγό τον Μουτασίμ, έναν από τους γιους του Καντάφι. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δύο αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

«Τις τελευταίες 20 ημέρες έχουμε ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις μας. Η σύγκρουση σημειώθηκε πριν από δύο ώρες, στα περίχωρα του αλ Αρμπαΐν. Καταστρέψαμε 17 οχήματα και δύο αγωνιστές (των αντικαθεστωτικών) από την Αλ Ζαουίγια έπεσαν νεκροί. Πενήντα επτά μέλη των δυνάμεων του Καντάφι σκοτώθηκαν», τόνισε.

Φημολογούμενη εξέγερση στα προάστια της Τρίπολης

Παράλληλα, οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί ηγούνται εξέγερσης κατά του Μουάμαρ Καντάφι στα προάστια της Τρίπολης αφού προμηθεύτηκαν πρώτα ελαφρά όπλα από αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας που αυτομόλησαν, γράφει σήμερα η αντικαθεστωτική εφημερίδα Brnieq.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία κυβερνητική πηγή.

Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια πλήρους κλίμακας εξέγερση κατά του λιβυκού καθεστώτος στα προάστια της Τρίπολης, με τους διαδηλωτές να ετοιμάζονται να κατέβουν προς το κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook