Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10.00 π.μ. στη Β΄ΔΟΥ Ηρακλείου οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σύλλογοι αναφέρεται:

"Ως Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για να δώσουν μία μάχη επιβίωσης κόντρα στη αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Αντιστεκόμαστε στην φορολογική επιδρομή της συγκυβέρνησης και παλεύουμε να κρατήσουμε τα σπίτια, τα χωράφια, το βιος μας που επιχειρούν να μας το αρπάξουν η εφορία και η τράπεζα.

Η επίθεση στο αγροτικό μας εισόδημα κλιμακώνεται. Μετά τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο και τις επιδοτήσεις που επιβάλει από το 2014 η ΚΑΠ, στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κλπ, έχουμε και την επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ που θα συνοδευτεί με φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 €. Η επίθεση δε θα σταματήσει εδώ. Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων που μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, η επίθεση που γίνεται στην Υγεία, το ασφαλιστικό και την Παιδεία οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι, κι αυτή τη φορά, έχουμε τα μονοπωλιακά συμφέροντα, την ΚΑΠ της ΕΕ, που υπηρετεί, με ζήλο και συνέπεια, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτό το δρόμο ανάπτυξης.
Μόνη λύση είναι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτρόφων που μπορεί να βάλει φρένο στην λαίλαπα των αντιαγροτικών μέτρων, να διεκδικήσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας και στην πορεία να ανατρέψει αυτή την πολιτική ώστε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Ότι κατακτήθηκε μέχρι τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων ηρωικών μπλόκων, μαζικής συμμετοχής της αγροτιάς.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων συντονίζουμε τη δράση μας με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων και καλούμε σε κλιμάκωση. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού να μπουν ΤΩΡΑ στον αγώνα. Να καταδικάσουν τη στάση αναμονής της ηγεσίας της ΟΑΣΝΗ, τη προσπάθεια του διάσπασης των αγροτών πανελλαδικά. Να διαχωρίσουν τη θέση τους με τους αγροτοσυνδικαλιστές που τρέχουν μαζί με την ΠΑΣΕΓΕΣ για να προασπίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ηγεσιών των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Το πρόσφατο δώρο της κυβέρνησης, και μάλιστα τη μέρα ανόδου των αγροτών στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, να δοθεί παράταση για την υλοποίηση του 4015 για να μη διωχθούν οι ηγεσίες των συνεταιρισμών και να δοθεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση στην ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνει για τι καλεί η ηγεσία της ΟΑΣΝΗ τους αγρότες να παλέψουν. Καλούμε τους αγρότες να παλέψουν για τα αιτήματα που διαμορφώθηκαν στη συντονιστική επιτροπή των μπλόκων και μπορούν να διασφαλίσουν έστω και προσωρινά την επιβίωσή μας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε :

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

- Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:

- Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

- Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

- Με ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ –ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΥΓΕΙΑ

- Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.

-  Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

- Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

- Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

• Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 2η ΔΟΥ Ηρακλείου την Τετάρτη 29/1 και ώρα 10 το πρωί.

• Στις 12:30 το μεσημέρι θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου στις Αρχάνες στο κτίριο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

• Προχωράμε σε συσκέψεις για ενημέρωση στα χωριά.

• Κλιμακώνουμε με μπλόκα που θα ορίσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι."