Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν, καθώς σταμάτησαν οι πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων μεγαλύτερου κινδύνου, αλλά παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα του 2014.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών, υποχώρησε 13 μονάδες βάσης στο 8,50%, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα είχε φθάσει έως και το 8,90%.

Το σφυροκόπημα των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών, το οποίο έπληξε στις τελευταίες συνεδριάσεις τα ελληνικά ομόλογα, χαλάρωσε, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίασή της που αναμένεται από πολλούς παράγοντες της αγοράς να οδηγήσει στην αύξηση του επιτοκίου για τη στήριξη της λίρας.

Η αγορά, ωστόσο, παραμένει νευρική, καθώς πολλοί είναι απρόθυμοι να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις, λόγω των επίμονων ανησυχιών ότι η περικοπή της νομισματικής στήριξης από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα αναζωπύρωνε τις πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών τίτλων υποχώρησε κατά 9 μονάδες βάσης στο 5,11%, των αντίστοιχων ιταλικών κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,85% και των ισπανικών κατά 4,4 μονάδες βάσης στο 3,72%.

Μικρή άνοδο κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 1,69% σημείωσε η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων. Η απόδοσή τους θεωρείται ότι θα κινηθεί ανοδικά, λόγω ορισμένων προσδοκιών ότι η Fed μπορεί να διατηρήσει ή να μειώσει αύριο το πρόγραμμά της αγοράς ομολόγων κατά περαιτέρω 10 δισ. ευρώ τον μήνα, παρά την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook