Με τις μηχανές των τρακτέρ να… ζεσταίνονται ανά την επικράτεια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις είπε ότι «δεν είμαι απέναντι, είμαι δίπλα στους αγρότες», ενώ εξήγγειλε την επιστροφή των φόρων πετρελαίου και Φ.Π.Α. ανά τρίμηνο.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στον Alpha 96,5 FM Θεσσαλονίκης είπε, ακόμη, για τους αγρότες: «Καταλαβαίνω τα προβλήματά τους, καταλαβαίνω τις δυσκολίες, καταλαβαίνω ότι ορισμένα από τα οικονομικά θέματα που θίγουν, όπως αυτά της τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, που είναι ένας νέος θεσμός και όπως κάθε νέος θεσμός δημιουργεί δυσκολίες, άλλα είναι θέματα που χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».
«Έχουν δίκιο οι αγρότες ότι αυτή την άσκηση που κάνουμε τώρα, μετά την 1/1/2014, θα έπρεπε να την είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών τρεις – τέσσερις μήνες νωρίτερα. Ηταν γνωστό από πέρυσι ότι από 1/1/2014 θα αρχίσουν να τηρούν βιβλία, ήταν αίτημα και των ίδιων των αγροτών. Πολλοί αγρότες τηρούν βιβλία, ο κόσμος δεν το ξέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός αγροτών τηρεί βιβλία και το θέλουν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, εις ό,τι αφορά σε μια σειρά θεμάτων όπως τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσαυτάρης, μάλιστα, στη συνέχεια είπε πως: «Επανερχόμενος στα βιβλία εσόδων – εξόδων, με τον τρόπο αυτό, όταν δηλώνει κανείς τις δαπάνες που κάνει και στο πετρέλαιο, δεν χρειάζεται να περιμένουμε ένα χρόνο πόσο ξόδεψε, άντε τώρα να δούμε τα λεφτά να του δώσουμε τα πετρέλαια, μπορεί να γίνεται κάθε τρεις μήνες αυτή η επιστροφή και να γίνεται μάλιστα ηλεκτρονικά».
«Το πρόγραμμα προβλέπει να γίνεται και μάλιστα μέσω του προγράμματος “Ήφαιστος”, δηλαδή να πηγαίνει και κατευθείαν από το βενζινάδικο να γνωρίζει ότι έβαλε αυτά και γι’ αυτή την ποσότητα έχει αυτά τα χρήματα. Και είναι και κάποια πράγματα που θα προκύψουν από αυτού του είδους το εργαλείο, της τήρησης εσόδων – εξόδων. Όπως και η επιστροφή του Φ.Π.Α. Τώρα περιμένουμε να συμπληρωθεί η χρονιά, να κάνει τις δηλώσεις του ο αγρότης και μετά να πούμε ότι δικαιούται τόσο επιστροφή Φ.Π.Α. Θα μπορούσε αυτό να γίνεται κάθε τρεις μήνες, αφού θα έχουν τα βιβλία εσόδων – εξόδων», σημείωσε.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook