Τρεις μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου (Ελλάδα), με τη συνοδεία ενός εκπαιδευτικού, θα εκπροσωπήσουν τους μαθητές όλης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή» (Your Europe, Your Say) που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου 2014. Η κ. Ειρήνη Πάρη ―Ελληνίδα Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης― θα πραγματοποιήσει προπαρασκευαστική επίσκεψη στο σχολείο τους, στις 31 Ιανουαρίου 2014.
Η εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή» (Your Europe, Your Say) συνίσταται σε προσομοίωση του έργου των μελών της ΕΟΚΕ και διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή μαθητών από 28 σχολεία, που επιλέγονται μεταξύ 700 υποψηφίων ιδρυμάτων και προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ – ένα σχολείο ανά κράτος μέλος. Κατά την έκτακτη αυτή σύνοδο, εκατό περίπου μαθητές ―που εκπροσωπούν τους νέους της Ευρώπης― θα συζητήσουν και θα προβούν σε διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τις σημαντικότερες για τους νέους προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014. Οι μαθητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της ΕΟΚΕ και με υψηλόβαθμους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, μέλη της ΕΟΚΕ θα επισκεφθούν τα συμμετέχοντα σχολεία.
Κατά την επίσκεψή της στο σχολείο, η κ. Πάρη, μέλος της Ομάδας Ι (Ομάδα Εργοδοτών) της ΕΟΚΕ, Μόνιμη Εκπρόσωπος του Γραφείου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) στις Βρυξέλλες και Μόνιμη Εκπρόσωπος του Γραφείου του ΣΕΒ στην Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (BUSINESSEUROPE – Confederation of European Business), θα συναντηθεί με τους μαθητές για να τους συνδράμει στην προετοιμασία τους. Θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους, θα τους παρουσιάσει την καθημερινότητα και τη λειτουργία της ΕΟΚΕ. Θα τους εξηγήσει πώς να διεξάγουν διαπραγματεύσεις και πώς να σχηματίζουν συμμαχίες και θα τους μυήσει σε τεχνάσματα ώστε να κερδίζουν την υποστήριξη των συμμάχων τους.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή», καθώς και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την εκδήλωση του 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook