Εξελίξεις ενδέχεται να φέρει νέες αποκαλύψεις επικρατεί με αλβανό κακοποιό ο οποίος συνελήφθη στη γειτονική χώρα και δήλωσε στις Αρχές ότι έχει συνεργαστεί με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ένας Αλβανός υπήκοος συνελήφθη στη γειτονική χώρα και έχει καταθέσει προφορικά στην αστυνομία της χώρας του ότι έχει συμμετάσχει σε βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά την έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τον Αλβανό κρατούμενο αναμένεται να ανακρίνει κλιμάκιο Ελλήνων Αξιωματικών που έχει βρεθεί στην Αλβανία με αφορμή τη σύλληψη του δραπέτη Ιλίρ Κούπα.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν επιφυλάξεις για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του, ωστόσο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάμιξής του σε ορισμένες από τις ενέργειες που φέρεται να ομολογεί, και συγκεκριμένα: την επίθεση στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, την έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Συγγρού στην Καλλιθέα και τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στο κέντρο της Αθήνας, που αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η έκρηξη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είχε γίνει τον Μάιο του 2010 και την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο εν λόγω κρατούμενος δεν συνδέεται με τον δραπέτη Ιλίρ Κούπα και συνελήφθη προ ημερών σε επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας, ενώ δεν φαίνεται να είναι καταγεγραμμένος στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ.

Επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα από ελληνες αξιωματικούς, οι οποίοι χθες το βράδυ ανέκριναν τον Ιλίρ Κούπα. Πρόκειται για τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων που είχε καταφέρει να διαφύγει από συμπλοκή με Ελληνες αστυνομικούς (κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα), κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο συνεργός του Μαριάν Κόλα. «Είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε κενά σχετικά με τη διαδρομή που ακολούθησε και τα άτομα που του παρείχαν υποστήριξη», δήλωσε σχετικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συντονίζει τη διαδικασία.

Εκείνο που μένει είναι οι ελληνικές Αρχές να εξακριβώσουν εάν οι ισχυρισμοί του κρατούμενοι είναι αληθινοί κάτι που αναμένεται να ενδυναμώσει την άποψη πως υπάρχει άμεση σύνδεση της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας» με κακοποιούς του ποινικού δικαίου.

newpost.gr