Οι ΗΠΑ περιμένουν με αγωνία να ξεκινήσει το περίφημο Super Bowl, όμως, μαζί με το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Αμερικής, το ενδιαφέρον των ειδικών αναμένεται να μονοπωλήσει μία τραγική πλευρά του πρωταθλήματος: το τράφικινγκ.

Σύμφωνα με το κέντρο για παιδιά που αγνοούνται και έχουν πέσει θύματα κακοποίησης των ΗΠΑ, το 2010 την περίοδο του Super Bowl είχαν διακινηθεί και εκμεταλλευθεί σεξουαλικά περίπου 10.000 γυναίκες και παιδιά.

Ο συγκλονιστικός αριθμός επισκιάζει τα φώτα και το υπερθέαμα που προσφέρει το αθλητικό γεγονός, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσα ενδέχεται να συμβούν και στη φετινή διοργάνωση.

«Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το Νιου Τζέρσει θα φιλοξενεί το Super Bowl και μαζί με τους ενθουσιώδεις φιλάθλους, η πολιτεία ετοιμάζεται και για την πιθανή έλευση ντόπιων και διεθνών εμπόρων λευκής σαρκός», ανέφερε ο βουλευτής Κρίστοφερ Σμιθ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Γνωρίζουμε ότι κάθε αθλητικό γεγονός, ειδικά το Super Bowl, αποτελεί μαγνήτη για τους εμπόρους», συμπλήρωσε ο Σμιθ.

Την ίδια στιγμή, η Μέλανι Γκόρλικ της ένωσης του Νιου Τζέρσει κατά του τράφικινγκ επισημαίνει: «Όταν ο κόσμος έρχεται σε αυτά τα παιχνίδια, έρχεται για το παιχνίδι, αλλά έρχεται και για τα πάρτι και την καλοπέραση. ‘Ετσι μερικοί ερμηνεύουν την καλοπέραση».

Στον αγώνα κατά της σύγχρονης σωματεμπορίας, έχουν πέσει και εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να εντοπίζουν πιθανά θύματα τράφικινγκ. Τα πιο τρανταχτά σημάδια είναι οι νεαροί επισκέπτες ξενοδοχείων να εμφανίζονται δίχως αποσκευές και να πληρώνουν με μετρητά.

Παράλληλα, συγκλονίζει η ευκολία με την οποία οι πελάτες επιλέγουν τα ανήλικα κορίτσια με τα οποία θέλουν να περάσουν λίγες ώρες αρρωστημένου πάθους.

«Οι πελάτες επιλέγουν μέσω ιστοσελίδων ανήλικα κορίτσια και τα προσκαλούν στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, τόσο εύκολα σαν να παράγγελναν πίτσα», δήλωσε η βουλευτής Αν Βάγκνερ.

«Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε την κόρη, την ανιψιά σας, ένα οποιοδήποτε ανήλικο κορίτσι που νοιάζεστε για αυτό, να πωλείται σε έναν άγνωστο», επισήμανε η Βάγκνερ.

protothema.gr