«Αυτή η εβδομάδα θα είναι υπέροχη», «Δεν είμαι ποτέ πολύ απασχολημένος για εσένα», «Να είσαι ευγενική όποτε μπορείς. Μπορείς πάντα», «Όλοι αγαπούν έναν καλό λόγο», «Να είσαι ο εαυτός σου. Σε αγαπώ έτσι όπως είσαι»… Μία φράση γραμμένη σε λευκή χαρτοπετσέτα κάθε ημέρα από έναν πατέρα στην κόρη του.
Στο λευκό χαρτί που συνοδεύει το γεύμα της μικρής Εμα στο σχολείο, ο πατέρας της Γκαρθ που πάσχει από καρκίνο, της δίνει μία νότα χαράς, αισιοδοξίας, αγάπης, ειλικρίνειας.
Στόχος του Γκαρθ Κάλαχαν από τη Βιρτζίνια είναι να φτάσει τις 862 χαρτοπετσέτσες, μία για κάθε ημέρα μέχρι η Εμα να πάει στο Λύκειο και στη συνέχεια να μεταφέρει τις φράσεις αγάπης σε ένα βιβλίο για να το διαβάζει η κόρη του και να θυμάται τον πατέρα της όταν αυτός θα έχει φύγει από τη ζωή.
Η ιδέα του 44χρονου Κάλαχαν γεννήθηκε όταν η κόρη του πήγαινε ακόμα στο νηπιαγωγείο και ήθελε με τρόπο απλό, παρότι η μικρή δεν ήξερε ακόμα να διαβάζει, να της εκφράσει τη βαθιά αγάπη του.
Σήμερα, έπειτα από τη διάγνωση των γιατρών για καρκίνο νεφρού και προστάτη, ο 44χρονος έχει έναν λόγο παραπάνω να γράφει μηνύματα αγάπης στην κόρη του.
«Δεν είναι μία ιστορία για τον καρκίνο, γιατί ο κάθε γονιός οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να χτυπηθεί από αυτοκίνητο ή να υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Πρόκειται για μία κληρονομιά που αφήνω στην κόρη μου ώστε να καταλάβει τη φιλοσοφία μου για τη ζωή και πόσο πολύ την αγαπώ», δήλωσε σε αμερικανικό δίκτυο ο Κάλαχαν.
Φράσεις του Γκάντι, αλλά και της Οντρει Χέπμπορν, αλλά και ένα απλό «σ’αγαπώ» αποτελούν την καθημερινή σύντομη αλλά πλούσια σε συναισθήματα επιστολή του στην Εμα.
«Αν έχει αγώνα μία ημέρα, θα της ευχηθώ καλή επιτυχία. Της λέω να πιστεύει στον εαυτό της, να γνωρίζει καλά ποια είναι. Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα γίνει μία καλή και προσγειωμένη γυναίκα», συμπλήρωσε ο 44χρονος.

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook