Στο λιμάνι του Αργοστολίου κατέφθασε, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρητικότητας 1300 ατόμων. 
Το πλοίο της ΑΝΕΚ, πήρε την θέση του «SuperFast 11» που είχε καταπλεύσει την Δευτέρα, και φιλοξένησε χθες το βράδυ περισσότερους από 1.000 πληγέντες από τον σεισμό.
Πλέον όλοι οι σεισμόπληκτοι μεταφέρθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα περάσουν εκεί όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια τους.
«Το πλοίο \”SuperFast 11\” φιλοξένησε χθες το βράδυ εκατοντάδες Κεφαλλονίτες που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Πριν λίγη ώρα το συγκεκριμένο πλοίο αντικαταστήθηκε από ένα μεγαλύτερο, το “Ελευθέριος Βενιζέλος\” το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης για το αν η ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο έχει δώσει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την παραμονή του, στην Κεφαλονιά απάντησε: «Το \”Ελευθέριος Βενιζέλος\” θα παραμείνει στο λιμάνι όσο χρειαστεί ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Κεφαλονιάς».
«Αυτή την στιγμή γίνονται ακόμα έλεγχοι από τους αρμόδιους μηχανικούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου, Τεχνικού Επιμελητηρίου και μηχανικών από το ΥΠΕΚΑ. Όταν τελειώσουν οι έλεγχοι θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και θα αποφασιστεί αν θα κηρυχτεί η Κεφαλονιά σεισμόπληκτη περιοχή ή όχι» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook