Μπροστά σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνοντας 4 άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 2 Κρητικοί 29 και 32 ετών και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 41 και 25 ετών καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

528 γραμμάρια ηρωίνης
437 κατεργασμένης κάνναβης
2.700 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης
3 ζυγαριές ακριβείας
4 κινητά τηλέφωνα και
1 αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο ένας για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθησαν χθες (28.01.2014), σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 25 ετών και ένας 29χρονος ημεδαπός, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμα 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι παραπάνω δύο αλλοδαποί μαζί με τον 29χρονο ημεδαπό, τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος αλλοδαπός, αφού προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες, στη συνέχεια με την βοήθεια του 25χρονου ομοεθνή του και του 29χρονου ημεδαπού προέβαιναν στην διακίνηση τους στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες, τα οχήματα και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 528,3 γραμμαρίων.
• Συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 437 γραμμαρίων.
• Συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 2.749,7 γραμμαρίων.
• Χρηματικό ποσό 900 ευρώ.
• Τρεις (3) ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε. όχημα, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από τους ανωτέρω συλληφθέντες. Στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία (1) γεμιστήρα αβολίδωτου όπλου και
• Ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης."