Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Β\’ Aυτόφωρo Μονομελές Δικαστήριο η δίκη της Ελένης Θεοδώρου και του Δημήτρη Γιακουμάτου, συζύγου και αδελφού του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου που κατηγορούνται μαζί με δύο ακόμη άτομα για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση αφορά στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος» του Ν. Ψυχικού, στον οποίο η κ. Θεοδώρου εμφανιζόταν ως πρόεδρος και ο κ. Δ. Γιακουμάτος ως διευθύνων σύμβουλος. Μαζί τους διώκονται μια ακόμη γυναίκα 54 ετών ως υπεύθυνη λειτουργίας του γηροκομείου και ο 52χρονος λογιστής της επιχείρησης.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ο συνήγορός τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιρρίπτει ευθύνες σε υπαξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση που δεν το προβλέπει και πως «πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον βουλευτή Γεράσιμο Γιακουμάτο με τη διερευνώμενη υπόθεση, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή με τη διοίκηση».

Ο ίδιος τόνισε πως οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές και πως δεν υπάρχουν παραβάσεις. «Ορισμένοι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας δεν λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε ο συνήγορος.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook