Εκδήλωση με τίτλο «Διαταραχές του Λόγου και Σχολική Μελέτη» με κεντρική ομιλήτρια την λογοπαθολόγο κ. Ρουσοχατζάκη Μαρία πραγματοποιήθηκε στο Βρεφονηπιακό Μοιρών. Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Φαιστού διοργάνωσε εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη τόσο στο παιδί όσο και στους γονείς, μια εκδήλωση που είχε ως επίκεντρο το παιδί αλλά και ολόκληρη την οικογένεια. 
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φασομυτάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Πετράκη, καθώς και εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς μικρών μαθητών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα για όλους τους γονείς και αφορούσαν το κρίσιμο αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού. Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν σχετικά με την ανάπτυξη της γλώσσας, στην ομιλία και στον λόγο. Πώς αναγνωρίζονται τα προβλήματα του λόγου και πως μπορούν οι γονείς να τα αντιμετωπίσουν. 
Στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα της σχολικής μελέτης που απασχολεί πολύ τους γονείς στην καθημερινότητα τους. Ερωτήματα όπως, πως οργανώνουμε την σχολική μελέτη του παιδιού και τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.
Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τα θέματα αυτά με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, επίλυση αποριών και προτάσεις από την κα Ρουσοχατζάκη για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εκδήλωση καθώς λύθηκαν πολλές απορίες και έλαβαν τις απαντήσεις που ήθελαν στα θέματα που τους απασχολούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook