Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου δημιουργεί ένα Νέο Υπερσύγχρονο Πολυχώρο Πολιτισμού ,Έκφρασης και Ενημέρωσης στις Βούτες συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της για την αναβάθμιση των υποδομών σε όλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που αναδείχτηκε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βουτών κ. Γιώργος Μαλτεζάκης και μέλη του Συμβουλίου για την:
Το έργο έχει προϋπολογισμό 185.739,04 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο χρόνος κατασκευής του κτιρίου σύμφωνα με τη σύμβαση 8 μήνες.
Η Δημοτική Αρχή τονίζει ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη δήλωσή του δημιουργεί σημαντικές υποδομές πολιτισμού και στις Αγροτικές περιοχές του Δήμου με στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της κάθε περιοχής την ανάδειξή τους αλλά διατήρηση της συλλογικής μνήμης και ταυτότητας της κάθε κοινότητας.
Το νέο σύγχρονο κτίριο που θα κατασκευαστεί στις Βούτες συνέχισε ο κ. Κουράκης θα ενισχύσει την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής σε διάφορες Πολιτιστικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και οι νέοι θα μπορούν σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον να βρουν τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας ενώ θα μπορούν να πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και πληροφόρησης
Το σύγχρονο κτίριο 250 τ.μ που θα κατασκευαστεί με ιδιαίτερα στοιχεία τη πέτρα και το ξύλο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους πολιτιστική εκδήλωση όπως κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ. 
Στο ισόγειο θα δημιουργηθεί αίθουσα για όλες τις δραστηριότητες καθώς και χώροι υποστήριξης της λειτουργίας της αίθουσας ,μικρή αποθήκη, κουζίνα και χώρους υγιεινής με δυνατότητα εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. Το υπόγειο έχει βοηθητική αποθηκευτική χρήση 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook