Αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν τη Δευτέρα τις κατηγορίες εναντίον δύο ανδρών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση για παράνομες συναλλαγές με το εικονικό νόμισμα Bitcoin και ξέπλυμα χρήματος.

Οι Ρόμπερτ Φαϊγέλα και Τσάρλι Σρεμ προσπάθησαν να πωλήσουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin σε χρήστες της ιστοσελίδας μαύρης αγορά Silk Road, η οποία είχε αναγκαστεί σε κλείσιμο στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος και για παράνομη λειτουργία της επιχείρησης.

Ο 24χρονος Σρεμ συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης κατόπιν έρευνας της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε bitcoins για να «ξεπλύνουν» χρήματα από πωλήσεις ναρκωτικών που σχετίζονταν με τη διαβόητη online αγορά Silk Road.

Ο Σρεμ ήταν αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Bitcoin (Bitcoin Foundation) -παραιτήθηκε από τη θέση αυτή αμέσως μετά τη σύλληψή του – και συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου BitInstant.com.

Ο 52χρονος Ρόμπερτ Φαϊέλα συνελήφθη στη Φλόριντα. Κατηγορείται ότι -σε συνεργασία με τον Σρεμ- χρησιμοποίησε το BitInstant για να αγοράσει μεγάλα ποσά bitcoins για να τα πουλήσει σε χρήστες του Silk Road .

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook