Υλικά

• 1 κιλό χοιρινές πανσέτες (με κόκκαλο), κομμένες σε μέτρια κομμάτια
• 10-12 μικρά κρεμμύδια (για στιφάδο)
• 2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
• 150 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 60 ml. οξύμελο
• 2 κ. σούπας μέλι
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 δαφνόφυλλο
• λίγο μπαχάρι σε κόκκους
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε καλά και το βάζουμε σε μεγάλη μπασίνα (λεκάνη). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί και χειροτρίβουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τα κρεμμυδάκια (καθαρισμένα αλλά ολόκληρα). Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Στη συνέχεια, αραδιάζουμε το κρέας και τα κρεμμυδάκια σε ταψί ή πυρέξ, περιχύνουμε με τη μαρινάδα (αφού πρώτα αφαιρέσουμε το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-25 λεπτά της ώρας.