Αν υπολογίσουμε πόσες ώρες περνάμε καθισμένοι στην καρέκλα ενός γραφείου θα μας πιάσει τεταρταίος πυρετός. Αν μάλιστα σκεφτούμε και τις ελάχιστες ώρες που καταφέρνουμε να πάμε ένα γυμναστήριο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Όμως εμείς φροντίζουμε για εσάς και ορίστε 5 ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε στο γραφείο ενώ γράφετε στον υπολογιστή ή μιλάτε στο τηλέφωνο.

1. Stretches/τεντώματα: Για να ξεκουράσετε τη μέση σας και την σπονδυλική σας στήλη αυτή η άσκηση είναι ότι καλύτερο. Ενώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι ή βάλτε τα στους γοφούς σας και σιγά- σιγά κλίνετε απαλά σε κάθε πλευρά ως εκεί που μπορείτε να πάτε με ασφάλεια. Πρέπει να είστε προσεκτικές αν η καρέκλα σας είναι ασταθής ή έχει ροδάκια.

2. Σηκώστε τα χέρια. Προκειμένου να προστατέψετε τα χέρια σας από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και να βοηθήσετε την κακή κυκλοφορία η άσκηση που θα σας πούμε καλό θα είναι να γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και τεντώστε τα προς τα πάνω σαν να θέλετε να πιάσετε κάτι πολύ ψηλά.

3.Άσκηση για καλλίγραμμα οπίσθια. Πρόκειται για την ευκολότερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο γραφεία. Απλά πιέστε και αφήστε τους μυς των γλουτών σας αρκετές φορές. Πρόκειται για τη νούμερο ένα άσκηση για σύσφιξη των γλουτών και μπορείτε να την κάνετε ενώ γράφετε κάτι στο πληκτρολόγιο ή όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.

4. Ασκήσεις για τα πόδια. Όσο βρίσκεστε στο γραφείο σας μπορείτε εύκολα να ισιώσετε τα γόνατά σας και να σηκώσετε τα πόδια σας προς τα έξω. Αυτό θα γυμνάσει πολύ τους μυς των ποδιών σας.

5. Ασκήσεις αντί στρες. Πολλές από τις ασκήσεις που είπαμε θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το στρες της δουλειάς. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες άλλες που πραγματικά σας λυτρώσουν. Τεντώστε απαλά το λαιμό σας γύρω από το κεφάλι σας, θα μειώσει το στρες στο λαιμό και την πλάτη. Επίσης, σηκώστε τα χέρια σας μπροστά σας και κάντε κάμψεις του καρπού πάνω- κάτω. Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους της δακτυλογράφησης αλλά και στην πρόληψη του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

newpost.gr