Με την μαζική συμμετοχή όλων των Διοικήσεων των Σωματείων μελών της δύναμης του ΕΚΗ, πολλών εργαζομένων και των φορέων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου: \”Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που παραμένουν άλυτα (ανεργία, απολύσεις, φτώχεια, εισοδηματική πολιτική, ασυδοσία στην αγορά, ανασφάλιστη εργασία , εργατικά ατυχήματα κ.α.).

Η ακρίβεια, η ανεργία και οι απολύσεις είναι ζητήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι κοντά στα σωματεία και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για νέους αγώνες.

Η χώρα οι εργαζόμενοι, όλοι μας είμαστε στο μάτι του κυκλώνα μιας οικονομικής , πολιτικής ανθρωπιστικής κρίσης, που άλλοι έχουν την ευθύνη δημιουργίας, ενώ τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται να επωμιστούν το βάρος για την αντιμετώπιση της.

Το κοινωνικό μοντέλο ανατρέπεται βίαια, με την Τρόικα να επιτάσσει και την Κυβέρνηση να υλοποιεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή.

Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας αλλά σίγουρα μιας βέβαιης ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του κοινωνικού ιστού.

Οι κοινωνικές αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παραμερίζονται. Η πλήρης απασχόληση, επιδιώκουν να γίνει παρελθόν.

Όμως παρ ‘όλα αυτά σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία την πίστη και την ελπίδα μας το αίσθημα της αλληλεγγύης, έννοιες που θα μας οδηγήσουν να κάνουμε το μεγάλο βήμα.
Καλή χρονιά σε όλους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook