Σε θέση μάχης για ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων μέσα στο Φλεβάρη βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με φόντο την λήξη της περιόδου διαθεσιμότητας συναδέρφων τους.

Οι κατά τόπους ΕΛΜΕ έχουν ήδη ξεκινήσει διεργασίες προκειμένου να αποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, ενώ στην γενική συνέλευση της ΟΛΜΕ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και να πέσουν στο τραπέζι οι προτάσεις των συνδικαλιστών.

Το στίγμα της επόμενης ημέρας έδωσε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου η οποία έχει ήδη προγραμματίσει μία σειρά πρωτοβουλιών, κυρίως τόσο μέσω παραστάσεων διαμαρτυρίας όσο και με την συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 31 Ιανουαρίου και στις 7 Φεβρουαρίου.

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο μπορεί να χαρακτηριστεί με καζάνι έτοιμο να εκραγεί καθώς τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό αγγίζουν τα 20, ενώ υπάρχουν μαθητές ΕΠΑΛ, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μία ώρα σε μαθήματα, στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών ενέκριναν πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, αυτές αφορούν μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κρήτης, αφήνοντας έξω από τον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Η συνδικαλιστική κοινότητα δείχνει αποφασισμένοι να ασκήσει πιέσεις μέσω των κινητοποιήσεων που σχεδιάζει, προκειμένου να μην οδηγηθούν σε απόλυση περίπου 500 εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις για τον θεσμό της αυτό αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δίμηνο Φλεβάρη- Μάρτη αναμένεται να είναι καυτό για το χώρο της παιδείας, με κύριο χαρακτηριστικό τις δυναμικές κινητοποιήσεις με την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Flashnews.gr/ Ν. Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook