Συνεργασία είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη για μια μεγάλη παρέμβαση στη περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου και του Κολυμβητηρίου.
Στα πλαίσια του έργου της Δυτικής Περιμετρικής που έχει αποπερατωθεί η δύο Δήμοι εκπόνησαν από κοινού μελέτη με την οποία αναβαθμίζεται κυκλοφοριακά όλη η περιοχή .
Συγκεκριμένα οριοθετούνται οι ροές κυκλοφορίας προς όλες τις κατευθύνσεις με τη δημιουργία Κόμβων που θα ενώνουν 3 μεγάλους δρόμους και τους παράδρομους και συγκεκριμένα τη ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ , ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ και ΛΑΚΩΝΙΑΣ .Στην μελέτη εκτός από τους Κόμβους προβλέπεται επίσης η πλήρης Σήμανση όλης της περιοχής με Φωτεινούς Σηματοδότες ,φωτισμό ,πινακίδες κ.α.To έργο θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το Δήμο Ηρακλείου.
Παράλληλα οριοθετούνται και οι Κοινόχρηστοι χώροι γύρω από τις Δημόσιες κατασκευές δηλ το Παγκρήτιο και το Κολυμβητήριο ενώ θα γίνει και σύνδεση για την πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης όλων των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο κ. Μαμουλάκης τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι αναβαθμίζεται Λειτουργικά ,Περιβαλλοντικά και Αισθητικά όλη η περιοχή , και δημιουργείται μια σύγχρονη οδική αρτηρία με ποιοτικές συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του Ηρακλείου.
Όσον αφορά τη Δυτική Περιμετρική οι κύριοι Κουράκης και Μαμουλάκης συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους μαζί με τη Περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και στο τμήμα που δεν έχει διανοιχτεί στη περιοχή της Αμμουδάρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook