«Στον κόσμο ολόκληρο έχω δει δύο εμπόδια. Το πρώτο είναι ότι τα περισσότερα άτομα δεν ξέρουν τι θέλουν και τα άλλα άτομα φθάνουν μέχρι το σχέδιο δράσης, αλλά δεν το εκτελούν».

Ο Γιάννης Σαχτούρας κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος στα 52 του χρόνια τραβώντας την προσοχή των παραγωγών του κινηματογράφου, με αποτέλεσμα να του ζητήσουν να γίνει η ζωή του ταινία. Ο ίδιος δίνει συμβουλές για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε, ό,τι κι αν είναι αυτό, ακόμη και τώρα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σαχτούρα

Ο κ. Σαχτούρας πήγε στην Αμερική σε ηλικία 26 ετών. Παράλληλα με τις σπουδές του και μέσα από διάφορες δουλειές που έκανε προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες δεν εφησύχαζε ποτέ και έψαχνε τη μεγάλη ευκαιρία, κυνηγώντας το όνειρο.

Το 1992, παρακολουθώντας ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης, έγραψε το όνειρό του σε μία επιταγή. Μια επιταγή 1.000.000 δολάρια και εξαργύρωση 3 χρόνια μετά με ημερομηνία 26 Μαΐου 1995. Έπειτα από πολλές δυσκολίες κατάφερε τελικά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στην ίδια ημερομηνία, όχι όμως και στην προκαθορισμένη χρονολογία, καθώς αντί για το 1995 το 1 εκατ. δολάρια εισπράχθηκε το 2011.

Η επιτυχία ήρθε για αυτόν μετά την ολική οικονομική του καταστροφή. Οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά, μέχρι που έλαβε από την τράπεζα σημείωμα κατάσχεσης στις 24 Ιουνίου. Την επομένη του έκοψαν το ρεύμα και, μία εβδομάδα αργότερα, κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του. Παρ’ όλ’ αυτά δεν απελπίστηκε, συνέχισε τον αγώνα του, με επιμονή και υπομονή, μέχρι που βγήκε νικητής.

Η ζωή του γίνεται ταινία

Το «ρόλερ-κόστερ» της ζωής του είναι αυτό που προσέφερε την έμπνευση στους παραγωγούς του κινηματογράφου να δημιουργήσουν ένα έργο που βασίζεται στην πραγματική ιστορία ζωής του Έλληνα Γιάννη Σαχτούρα, το «Τhe Million Dollar Date» («Το ραντεβού του 1 εκατ. δολαρίων»). Αυτήν την εποχή η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Μεταξύ των ηθοποιών που θα υποδυθούν τον Γιάννη Σαχτούρα σε νεαρή ηλικία είναι και ο Έλληνας Μέμος Μπεγνής.

Ο Γιάννης Σαχτούρας σήμερα είναι πολυεκατομμυριούχος και έρχεται στην Κύπρο τέλος Ιανουαρίου για μια μοναδική συνάντηση για όσους θέλουν πραγματικά το 2014 να δουν τη ζωή τους με διαφορετικό φακό.

Στο βίντεο ο κ. Σαχτούρας μοιράζεται μαζί μας μυστικά και μας δίνει βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

Πηγή: sigmalive

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook