Μιαν «εύλογη αισιοδοξία» δικαιολογείται να έχει η ελληνική κυβέρνηση μετά από τα στοιχεία που κατεγράφησαν στην έκθεση της Νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία ερεύνησε τον θαλάσσιο χώρο της Δυτ. Ελλάδας και νότια της Κρήτης.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, υπογραμμίζοντας ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτατης περιοχής».

«Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος σήμερα» πρόσθεσε, «είναι ότι οι γεωπολιτικές δομές σε αυτές τις περιοχές είναι ανάλογες άλλων περιοχών, που είναι πλούσιες σε υδρογονάνθρακες» και τόνισε, πως η διαπίστωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση του «εθνικού αναπτυξιακού μοντέλου» της χώρας.

Υπενθυμίζοντας, εξάλλου, ότι οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες αποτελούν μια «σταθερή και ουσιαστική προτεραιότητα» της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι η συνάντηση με τον κ. Μανιάτη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών έγινε «για να αποκτήσουμε όλοι την ίδια εικόνα από τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών, την επεξεργασία τους και την προώθηση στα επόμενα στάδια».

«Τα επεξεργασμένα δεδομένα» της έκθεσης της εταιρείας PGS, είπε από πλευράς του ο κ. Μανιάτης, «δημιουργούν μιαν αποδεδειγμένη αισιοδοξία».

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως τα δεδομένα αυτά παραδόθηκαν σε μια πλήρη βάση δεδομένων, που, μέσα από τη μορφή των data rooms, θα εγκατασταθούν (πέραν των Αθηνών) στο Χιούστον, στο Όσλο και το Λονδίνο, ώστε να διευκολύνονται στην ενημέρωσή τους υποψήφιοι επενδυτές. Απώτερος στόχος, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, είναι η διαδικασία παραχωρήσεων σε 10- 15 τεμάχια οικοπέδων.

capital.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook