Σάλο έχει προκαλέσει η τραγική είδηση που έρχεται από το Πακιστάν, όπου μία 45χρονη χήρα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Ο λόγος; Οι αρρωστημένοι δράστες ήθελαν να «τιμωρήσουν» με αυτό τον τρόπο τον αδερφό της.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει ήδη έξι άνδρες, ενώ αναζητούνται άλλο τέσσερις στην επαρχία Πουντζάμπ.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της Αστυνομίας Ασαντουλάχ, ο οποίος μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο το δικαστήριο του «χωριού» διέταξε τον ομαδικό βιασμό της 45χρονης χήρας για να τιμωρήσει τον... αδελφό της ο οποίος διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό με μια συγχωριανή του.

Οπως υποστήριξε ο Χαν, ο βιασμός έγινε στις 24 Ιανουαρίου και η γυναίκα, μολονότι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, βρήκε σήμερα το θάρρος να καταγγείλει τους δράστες στην αστυνομία. «Τουλάχιστον τρεις άνδρες την βίασαν κατ' επανάληψη», είπε ο Χαν που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.
Οι δίκες σε αυτοσχέδια δικαστήρια των προεστών του χωριού είναι σύνηθες φαινόμενο σε πολλές περιοχές του Πακιστάν καθώς οι κάτοικοι συχνά δεν εμπιστεύονται τα κανονικά δικαστήρια.

Μια άλλη Πακιστανή, η Μουχταράν Μάι, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αψήφησε τα ταμπού και αγωνίστηκε για να καταδικαστούν οι άνδρες που την βίασαν ομαδικά το 2002, κατ' εντολή ενός τέτοιου δικαστηρίου. Η Μάι σήμερα έχει ιδρύσει ένα κέντρο αποκατάστασης για θύματα βιασμών στην περιοχή του Πουντζάμπ.

iefimerida.gr