Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 03/02 από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το πρόγραμμα “Άθληση για όλους”, το οποίο αφορά σε προγράμματα αθλητισμού του γενικού πληθυσμού.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 30/1/2013, στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων από τον Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα Αθλητισμού, Δημήτρη Λειψάκη, και τον υπεύθυνο του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου, Σαράντο Βόλτση, τα συγκεκριμένα προγράμματα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της σωματικής υγείας.

“Τα προγράμματα αθλητικού περιεχομένου, που υλοποιούμε σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Αθλητισμού αποτελούν ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση από μέρους μας, καθώς στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας μέσα από την άθληση, την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιώντας ότι στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας ή κοινωνικής τάξης.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης προγράμματα άθλησης με εξειδικευμένες ασκήσεις έχουν προβλεφθεί και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, “τα οποία έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στον χώρο της άθλησης, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

“Στόχος μας είναι η ενσωμάτωση της άθλησης στην καθημερινότητά των δημοτών, με μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας και με αρμονική ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος, καθώς τα προγράμματα μαζικής άθλησης έχουν ως σκοπό την ψυχαγωγία, την εκτόνωση από το άγχος και την καθημερινότητα και την υποστήριξη της υγείας”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά στους εξής χώρους:

• Δημοτικό Γυμναστήριο Παλιάς Ηλεκτρικής,
• Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στο Καμπάνι,
• Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού και
• Δημοτικό Γυμναστήριο Σταλού.

Τα προγράμματα άθλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) θα υλοποιηθούν στις προνοιακές δομές:

• ΚΗΦΑΜΕΑ,
• ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ,
• Κ.ΑΜΕΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους χώρους άθλησης ή στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, τηλ. επικοινωνίας 2821 0 72238 (από τις 08.30 έως τις 14.30 ), καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Χανίων www.chania.gr

Δείτε εδώ τα προγράμματα άθλησης δημοτών, στο δημοτικό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook