Την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η Συρία έχει καθυστερήσει την παράδοση των χημικών της όπλων, εξέφρασαν οι ΗΠΑ, καθώς ενώτα .αποθέματα των χημικών όπλων θα πρέπει να έχουν καταστραφεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, έκθεση αναφέρει ότι λιγότερο από το 5% του χημικού οπλοστασίου έχει παραδοθεί για τη μεταφορά του.

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Δαμασκός επικαλείται λόγους ασφάλειας για τη μη παράδοση του υλικού. «Η συριακή κυβέρνηση δεν δεσμεύεται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι μόλις το 4% των χημικών έχει παραδοθεί.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Συρία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για τη μεταφορά του χημικού οπλοστασίου στη Λαττάκεια.

Δείτε φωτογραφίες από τη δεύτερη μεταφορά χημικών όπλων από το λιμάνι της Λαττάκεια και τις επιχειρησιακές ασκήσεις της διεθνούς ναυτικής δύναμης που μετέχει στην απομάκρυνση των χημικών

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"
\"\"

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) που επιβλέπει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πραγματοποιεί συνεδρίαση στη Χάγη για να συζητήσει την πρόοδο της επιχείρησης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook