Κάποτε, μεσουρανούσε στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ είχε σαρώσει τα χρυσά μετάλλια. Αλλά οι χρυσές εποχές για τον Ίαν Θορπ φαίνεται πως έχουν περάσει, δυστυχώς ανεπιστρεπτί.

Ο Θορπ είναι ο μεγαλύτερος Ολυμπιονίκης της Αυστραλίας και ζωντανός θρύλος των υδάτινων σπορ. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή μπήκε σε κλινική στο Σίδνεϊ για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.

Daily Telegraph: πρόσφατα ο Θορπ επέστρεψε στο πατρικό του ύστερα από 18 μήνες που έζησε στην Ελβετία

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας μέλη της οικογένειάς του επιβεβαίωσαν ότι ο 31χρονος Θορπ τραυματίστηκε πέφτοντας στο σπίτι και για αυτό αναζήτησαν βοήθεια. To βράδυ της Τετάρτης μπήκε σε νοσοκομείο.

Ο Θορπ είναι υπό την παρακολούθηση ειδικών που προσπαθούν να τον ενισχύσουν στην προσπάθεια να βγει από την κατάθλιψη η οποία επέστρεψε στη ζωή του έπειτα από την αποτυχημένη του προσπάθεια να επανέλθει στην ενεργό δράση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο κάτοχος πέντε χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων (στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ) στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε πέρυσι, είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματά του. «Υπήρχαν πολλές φορές στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας που κακοποιούσα τον εαυτό μου. Υπήρχαν ημέρες που δεν μπορούσα να βγω από το κρεβάτι, να αντιμετωπίσω τον κόσμο» ανέφερε.

Ο Θορπ κατέκτησε για πρώτη φορά παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ηλικία 14 ετών

Δεν ήταν μόνο η αποτυχία να επιστρέψει στην ενεργό δράση, την οποία εγκατέλειψε ξαφνικά το 2006 σε ηλικία 24 ετών και ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Ο Θορπ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί μετά την αποχώρησή του, ενώ φέρεται να λύγισε και από το βάρος της δημοσιότητας.

«Ούτε καν η οικογένειά μου δεν γνωρίζει ότι έχω περάσει μεγάλο διάστημα της ζωής μου αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσω, αυτό το οποίο θα περιέγραφα, ως απόλυτη κατάθλιψη», αναφέρει στην αυτοβιογραφία του.

newsit.gr