Συναίσθηση ενότητας και συμπαράσταση από όλες τις δυνάμεις, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τόνισε ότι \”πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για αλλαγές στη χώρα, με αποφάσεις\”.

Σε ό,τι αφορά τις διαρροές για την Ελλάδα, σημείωσε ότι η απάντησή μας είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία.

Για εθνικό θέμα έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας και κάλεσε και πάλι σε πανεθνική προσπάθεια. \”Δεν βγαίνει αλλιώς\”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατ’ ιδίαν συστάσεις Γιώργου σε υπουργούς

Ειδική πρόσκληση να φτάσουν νωρίτερα στο γραφείο του από την προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στους κορυφαίους υπουργούς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, προκειμένου να έχει ολιγόλεπτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.

Ο κ. Παπανδρέου αναζητεί απάντηση στα αλλεπάλληλα κρούσματα παραφωνίας υπουργών, και μία κοινή γραμμή πλεύσης και ομοθυμία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που καταρτίζεται μετά κόπων και βασάνων και πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός θα τα πει με τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο και τους υπουργούς Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Βαγγέλη Βενιζέλο, Χρήστο Παπουτσή, Λούκα Κατσέλη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το κλίμα προβληματισμού στην κυβέρνηση είναι βαρύ μετά και τις παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου τη Δευτέρα, κατά τις οποίες ο υπουργός Υγείας ζήτησε ουσιαστικά να σταματήσουν οι αμφισημίες και η θολούρα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Κατσέλη: Προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε

«Προτεραιότητα αποτελεί να βγει η χώρα από τη κρίση. Κάλο θα ήταν να υπάρχει γενική συναίνεση. Αλλά και αν δεν υπάρχει, προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε» δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι «σε αυτή την κυβέρνηση έχουμε πλήρη συνείδηση της ευθύνης να βγάλουμε το λαό από την κρίση. Οι δεσμεύσεις έναντι του μνημονίου είναι δεδομένες, όμως το αναπροσαρμόζουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα των πολιτικών και την εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας».

Τόνισε ότι «το πώς γίνεται η εξειδίκευση του μνημονίου κάθε τρίμηνο μας έχει απασχολήσει. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για καλύτερη ενημέρωση» ενώ όσον αφορά το θέμα της αυξημένης πλειοψηφίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είπε ότι δεν υπάρχει διαφωνία στην κυβέρνηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook