Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην ελληνική παροικία του Χόμπαρτ ο τραγικός χαμός του γνωστού συμπάροικου Σωτήρη Ξέπαπα (Steve Xepapas), ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστός στην κοινωνία της πόλης από την πολυετή ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες.
Ο 58χρονος ομογενής έχασε τη ζωή του όταν την περασμένη Κυριακή είχε πάει για κολύμπι με την σύζυγό του και παρασύρθηκε από το ρεύμα. Η σύζυγός τους επιβίωσε. Οι αρχές διενεργούν έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου και κυρίως εάν στην προσπάθειά του να σωθεί υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
Ο Steve Xepapas ήταν φημισμένος ευρύτερα στην Αυστραλία λόγω της συμμετοχής του στις πολεμικές τέχνες. Στην Τασμανία ειχε διδαξει καράτε σε εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανόμενων και πολλων ομογενών στο γυμαναστήριό του, που βρίσκεται κάτω ακριβώς απο την ελληνική αίθουσα δεξιώσεων.
Όπως μετέδωσε το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, ο Steve Xepapas, μαζί με τους μαθητές του βοηθούσαν μόνιμα την τοπική Ελληνική Κοινοτητα, ιδιαίτερα το Φεστιβαλ «Εστία», προσφέροντας, εκτός από χειρωνακτική εργασία και υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο άτυχος συμπάροικος είχε δημιουργήσει το 2005 στο Χόμπαρτ την σχολή καράτε Tora Shotokan Karate-do. Η ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε το 1970 όταν ήταν 15 ετών. Όπως είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του, είχε παρακινηθεί από μια σκηνή σε ταινία του μυστικού πράκτορα Τζέημς Μποντ, όπου είδε το λεγόμενο χτύπημα \’judo chop\’.
neoskosmos.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook