Τα προβλήματα στο ραντάρ του αεροδρομίου Ηρακλείου, έφερε στη Βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, σύμφωνα με καταγγελίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τα προβλήματα στη λειτουργία του ραντάρ του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» είναι σοβαρά, με συχνές διακοπές ήχου και εικόνας, ειδικά για αεροσκάφη που προέρχονται από συγκεκριμένους προορισμούς, γεγονός που δυσχεραίνει την ομαλή εξυπηρέτηση των πτήσεων και σε αρκετές περιπτώσεις η καθοδήγηση των αεροσκαφών γίνεται «στα τυφλά».

Ο κ.Στρατάκης τονίζει ότι, σύμφωνα με τους ελεγκτές, τα συστήματα χρειάζονται συντήρηση, την ώρα που η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει και ο αριθμός των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ της χώρας, είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Έτσι, ερωτά τον κ.Υπουργό αν προτίθεται να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης», για να μην δημιουργούνται προβλήματα στις πτήσεις με δεδομένη και την προοδευτική αύξησή τους.