Η απάντηση Γεννηματά στην ερώτηση αναφορικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο προκαλεί προβληματισμό.

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει.

Την ώρα που σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου 37 ευρωβουλευτές – ανάμεσα τους και ο Σπ. Δανέλλης – ανακίνησαν το θέμα, στην Ελλάδα οι φορείς παρακολουθούν ως θεατές την πορεία των γεγονότων.

Οι φόβοι που υπάρχουν για την καταστροφή των χημικών εν πλω είναι δεδομένοι, με τις ανησυχίες να έχουν εκφραστεί από επιστήμονες.

Αν τα κατάλοιπα την διαδικασίας καταλήξουν στη Μεσόγειο τότε μιλάμε για μια δεδομένη περιβαλλοντική καταστροφή, που θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία πολιτών και θα \”ναυαγήσει\” τις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη του τουρισμού ειδικά στην Κρήτη.

Μέσα σ\’ αυτό το σκηνικό λοιπόν, τι κάνουν οι πολιτικοί παράγοντες; Οι μεμονωμένες παρεμβάσεις βουλευτών με αποκορύφωμα την σκληρή επιστολή Αυγενάκη δεν αρκούν, καθώς απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες.

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης αρκείται σε ενέργειες επικοινωνιακής τακτικής.

Επιστολές προς κυβερνητικούς παράγοντες και προσπάθειες(;) για συνεργασία πάνω στο θέμα με άλλες περιοχές.

Αρκούν όμως αυτές οι κινήσεις; Έχουν πράγματι αντιληφθεί στην Περιφέρεια τι πρόκειται να συμβεί; Έχουν ενημερώσει τους πολίτες της Κρήτης για τη σημασία της καταστροφής των χημικών κοντά στα Δυτικά του νησιού;

Η ανευθυνότητα σε θέματα καθημερινότητας μπορεί να εκληφθεί ως… πλημμέλημα, η αδράνεια όμως σε θέματα τεράστιας εθνικής σημασίας, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και την τοπική οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες, είναι πολιτικό…κακούργημα.

Τι απαντούν στα παραπάνω, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής;

Άλεξ. Μαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook