Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων, όσον αφορά τους 10 δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Έστω κι αν η Ελλάδα θεωρείται καλοκαιρινός προορισμός, αυτό δε σημαίνει ότι δε διαθέτει μικρούς χειμερινούς θησαυρούς που οι Έλληνες γνωρίζουν καλά, και οι ξένοι τουρίστες θα πρέπει να ανακαλύψουν. H μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr διεξήγαγε έρευνα και παρουσιάζει τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων χρηστών.

Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας λοιπόν είναι αυτό που καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης με το συντριπτικό ποσοστό του 20%. Στην αμέσως επόμενη θέση και με αρκετά χαμηλότερο ποσοστό (11% βρίσκεται η Αράχοβα, ενώ σε απόσταση αναπνοής, με ποσοστό 10%, βρίσκονται οι Δελφοί.

Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι προορισμοί, Καστοριά και Πορταριά με ποσοστό 5% έκαστος. Tη δεκάδα συμπληρώνουν το Ναύπλιο, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, η Μακρινίτσα και το Πήλιο.

Σύμφωνα με τις αναζητήσεις στην www.trivago.gr το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων χρηστών δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους Ελληνικούς προορισμούς με ποσοστό 74 τοις εκατό, ενώ ένα μικρό σχετικά ποσοστό 26 τοις εκατό, επιλέγει το εξωτερικό για τις χειμερινές του αποδράσεις.

Σημειώνεται εδώ ότι η λίστα των δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών είναι αποτέλεσμα των αναζητήσεων που έλαβαν χώρα στην www.trivago.gr από την 1η Δεκεμβρίου 2013 μέχρι την 6η Ιανουαρίου 2014 για τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν από την 1η Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2014.

newmoney.gr