Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο 48χρονος επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας κ. Κώστας Πηλαδάκης ως απάντηση στη σύλληψή του το βράδυ της Τετάρτης για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο του οφείλει από το 2009 πιστοποιημένο ΦΠΑ ύψους 6,25 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, ενώ αντίστοιχα ο ίδιος έχει πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για τα χρέη του άνω των 3 εκατομμυρίων για το αντίστοιχο διάστημα.

«Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν», επισημαίνει, και διερωτάται: «Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;».

Τέλος, ο επιχειρηματίας επεσήμανε ότι απασχολεί περίπου 600 ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια δίχως να έχει προβεί σε απολύσεις, παρά το γεγονός ότι υπαρχει πτώση του τζίρου 60 με 70%.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Πέρασα, όπως προβλέπει ο νόμος την επίπονη αυτόφωρη διαδικασία για ρυθμισμένες όμως -τονίζω- υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο.

Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα πέντε συναπτά ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70%, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος!

Εάν απολυόταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι, θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου!

Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία!

Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009, ύψους 6.250.000 ευρώ πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000 ευρώ! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν! Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;» καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook