Με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιεροσυλία, για τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που χάθηκαν το μοιραίο εκείνο βράδυ των Ιμίων, οι στρατηγοί της Άγκυρας «γιόρτασαν» την υποστολή της γαλανόλευκης σημαίας από την Ελληνική αυτή νησίδα.

Η άγκυρα έστειλε τα αεροσκάφη τους να πετάξουν πάνω από τον υγρό τάφο των ηρώων μας και να προκαλέσουν.

Να θυμίσουμε ότι πριν από 18 ακριβώς χρόνια και ενώ το Αιγαίο είχε βαφτεί από το αίμα των αξιωματικών μας που υπερασπίζονταν, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος έπαιρναν την απόφαση, λίγες ώρες μετά το συμβάν αυτό, της υποστολής της Ελληνικής σημαίας από τα Ίμια δίνοντας το δικαίωμα στην Άγκυρα να τα χαρακτηρίσει από τότε «γκρίζα ζώνη».

Συγκεκριμένα χτες τρία τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου- ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποίησαν 24 παραβιάσεις τους Εθνικού Εναέριου Χώρου μας. Και όλα αυτά την ώρα που τελούνταν επιμνημόσυνη δέηση στο Μαραθώνα για τους Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που αποτελούσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου που σηκώθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ για να εκτελέσει αποστολή αναγνώρισης .

Η απάντηση που δόθηκε αμέσως από το ΓΕΕΘΑ ήταν όλα τα τουρκικά εναέρια στρατιωτικά μέσα να «κλειδωθούν» ως στόχοι στα σκόπευτρα των Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που έσπευσαν για στην περιοχή μετά από σχετική εντολή που τους δόθηκε.

Και υπήρχαν ήδη στον αέρα πολλά Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Από νωρίς, όμως, το πρωί χτες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος είχε «γεμίσει» το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο με, μαχητικά αεροσκάφη, φρεγάτες, πυραυλακάτους, υποβρύχια, ελικόπτερα και άλλα.

Με εντολή του Πενταγώνου διεξάγονταν δύο μεγάλες ασκήσεις ο «Πυρπολητής» και η «Αστραπή» με τη συμμετοχή και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτιμούμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ δεν επέλεξαν τυχαία τη χτεσινή μέρα για τη δράση αυτή . Ήταν ο ύστατος φόρος τιμής στα τρία παλικάρια που άφησαν τη ζωή τους στα Ίμια εκείνο το βράδυ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με το δάχτυλο στη σκανδάλη είπαν χτες ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην ελληνική κυριαρχία και έδωσαν την υπόσχεση στους τρεις αξιωματικούς ότι δεν θα υποστείλουν καμία σημαία από το Αιγαίο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook