Αλλαγές στα υπερβολικά πρόστιμα για καθυστερήσεις ΦΠΑ ή άλλων φόρων, αλλά και για τις γονικές παροχές με εντολή του πρωθυπουργού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real την Παρασκευή ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι πως έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις και πρόσθεσε ότι, όπως είπε και την Πέμπτη στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, «υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει. Όταν προσπαθείς να τα αλλάξεις όλα τόσο γρήγορα, θα γίνουν και κάποια λάθη. Και τα διορθώνουμε».

Διαβάστε εδώ ρεπορτάζ για τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά, αυξήθηκαν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, μετά από τρία χρόνια και πως για πρώτη φορά, «έχουμε προβλέψεις για κάμψη της ανεργίας σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ».

Πάντως, ο κ. Κεδίκογλου ήταν αιχμηρός για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.

«Όταν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των θυσιών των Ελλήνων, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, όταν λέει ότι η καταστροφή είναι αναπόφευκτη, όταν δημιουργεί ένα κλίμα… Μίλησε ο πρωθυπουργός χθες, για το κλίμα μιζέριας. Θα προσθέσω εγώ \”και καταστροφολογίας\” και ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει και η ψυχολογική παράμετρος στις αγορές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αβεβαιότητας. Αυτό δεν υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση; Πέστε μου πώς να συνδιαλαγούμε;».

Ο κ. Κεδίκογλου, συμπλήρωσε ακόμη πως υπάρχει μία συνιστώσα οικονομικής τρομοκρατίας.

«Όταν ακούς την Αριστερή Πλατφόρμα να καταδικάζει, να επιτίθεται δριμύτατα σε κάποιες απόπειρες επίδειξης πραγματισμού από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα ότι πρέπει πρώτα να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα», είπε και τόνισε ότι πρέπει να διαλεχτούν μεταξύ τους «και μετά ευχαρίστως, θα ήταν μάλιστα πολύ ευπρόσδεκτο, αν κάποια στιγμή ψήφιζαν και κάποια μεταρρύθμιση».

«Ενάμιση χρόνο τώρα, κανένα μέτρο δεν ήταν σωστό;», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook