Διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τα υπερβολικά πρόστιμα για καθυστερήσεις ΦΠΑ ή άλλων φόρων αλλά και για τις γονικές παροχές προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Οι αλλαγές προωθούνται κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και παρέπεμψε στις χθεσινές αναφορές του κ. Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ότι «υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει» και ότι αυτά «θα διορθωθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναπροσαρμογές που επεξεργάζεται ήδη το επιτελείο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αφορούν, μεταξύ άλλων, το πρόστιμο των 1.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ ( 2.500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις) που συναντούν ήδη τις έντονες αντιδράσεις των λογιστών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, μελετώνται αλλαγές στο ύψος των προστίμων που προβλέπονται για τη μη έκδοση αποδείξεων. Εξετάζεται συγκεκριμένα η καθιέρωση ενός πλαφόν στο πρόστιμο των 1.000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.

Διορθώσεις εξετάζονται και στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτου από την πλευρά του φορολογούμενου στην περίπτωση που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ακίνητο στα παιδιά του και έχει χρέη προς το δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά. Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η διάταξη να μην ισχύει για μικρά ποσά οφειλών.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook