Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και σίγουρα μια χειμωνιάτικη απόδραση φαντάζει ονειρική.

Μάλιστα, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ειδυλλιακό, αν η απόδραση αυτή γίνεται σε ένα όμορφο προορισμό, με βουνά ολόλευκα από χιόνι, πυκνά δάση με εντυπωσιακά δέντρα και φυσικά ένα υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Φυσικά και μιλάμε για το κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο.

Τώρα έχετε την μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρουν το Round Travel και το Flashnews.gr, να ταξιδέψετε στη Μπάνσκο για ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στην σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook , κάντε like, συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν από Αθήνα
* 2 διανικτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι ισχύει έως 31/03/14, με γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Μπάνσκο

Το Μπάνσκο είναι μια μικρή πόλη 9.500 κατοίκων στο όρος Πίριν της Βουλγαρίας, κτισμένη σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκεται 160 χμ νότια της Σόφια.

Η πόλη είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει άριστη οργάνωση με καλή ποιότητα χιονιού. Μετά από την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ τζαζ στην πόλη, το Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον.

\"\"

\"\"

Για εκείνους που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την επίσκεψη σε αξιοθέατα, το Μπάνσκο διαθέτει περίπου 120 αξιοθέατα πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Ένα από αυτά είναι το Εθνικό Πάρκο Pirin, το οποίο είναι στη λίστα της UNESCO.

Το Μπάνσκο είναι μια πόλη-μουσείο, όπου το παλιό και το νέο ζουν μαζί. Στην περιοχή κυριαρχεί η αρχιτεκτονική με όμορφα ξύλινα και πέτρινα σπίτια –συνήθως διόροφα-, τα οποία μοιάζουν σαν φρούρια με ψηλά τείχη. Τα πρώτα σπίτια, που χτίστηκαν τον 19ο αιώνα, προστατεύονται από πολεμίστρες στους τοίχους. Τα σπίτια-μνημεία (Hadzhiruskova, Hadzhivalchova, Velianova) είναι πλούσια διακοσμημένα με γλυπτά και τοιχογραφίες. Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που χτίστηκε το 1885, είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα της περιόδου της Αναγέννησης.

\"\"

\"\"

Το Μπάνσκο είναι εξίσου ελκυστικό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η πόλη, στην οποία υπάρχουν πολλά σύγχρονα ξενοδοχεία έχει μαγνητική επιρροή για τους Βούλγαρους και ξένους τουρίστες. Τα ξενοδοχεία είναι πολυτελή και πολλά από αυτά διαθέτουν εσωτερική θερμαινόμενης πισίνα, jacuzzi, γυμναστήριο, σάουνα ή χαμάμ κτλ. Η περιοχή διαθέτει επίσης, περίπου 100 ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό.

\"\"

Το χιονοδρομικό

Το χιονοδρομικό του Μπάνσκο, αποτελεί το επίκεντρο της πόλης. Είναι γνωστό ως το καλύτερο και πιο μοντέρνο χιονοδρομικό κέντρο στην Βουλγαρία. Συγχρόνως είναι το μεγαλύτερο στην Βαλκανική χερσόνησο αποτελούμενο από πίστες συνολικού μήκους 70 χμ. για skiers και snowboarders όλων των επιπέδων, ακόμα και για παιδιά.

Το 80% αυτών των εκτάσεων είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τεχνητού χιονιού. Εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, η σεζόν ξεκινάει τον μήνα Δεκέμβριο και λήγει τον Μάιο.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Λειτουργεί ημέρα αλλά και νύχτα, διαθέτοντας φωτισμένη πίστα για βραδινό σκι που λειτουργεί όποτε το επιτρέπει ο καιρός. Οι πίστες βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη και είναι προσβάσιμες αρχικά μέσω της Γόνδολας, όπως ονομάζεται το πρώτο και κεντρικό lift που ανεβαίνει στο χιονοδρομικό, για να ακολουθήσει η μετεπιβίβαση στα υπόλοιπα lift και η άφιξη στις πίστες, που φτάνουν ώς και τα 2.600 υψόμετρο!

\"\"

\"\"

\"\"

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Δικτυακός Τόπος: www.roundtravel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook