Ήδη φέτος θα πρέπει να είναι δυνατή η συζήτηση για τον τερματισμό του έργου της τρόικας στην Ελλάδα και η χώρα θα μπορούσε να επιστρέψει από φέτος στις χρηματαγορές, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής του, που εξετάζει τις δράσεις της τρόικας στις χώρες κρίσης του ευρώ, Οτμαρ Κάρας, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του στην Αθήνα.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ήδη, σε ανάκαμψη και «η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο», ωστόσο κανείς δεν επιτρέπεται να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να εξετάσει πώς έχουν τα πράγματα και να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα, προσθέτει ο κ. Κάρας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στην Αθήνα είχε αρχικά ιδιαίτερες συζητήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό και ακολούθησαν συναντήσεις ολόκληρης της αντιπροσωπείας με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, την Τράπεζα της Ελλάδας, τον υπουργό Οικονομικών και τους κοινωνικούς εταίρους.

Όπως σημειώνει στη συνέντευξή του ο Οτμαρ Κάρας, η επίσκεψη στην Αθήνα δημιούργησε κλίμα διαφάνειας και ειλικρίνειας, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση της επιτροπής πρόκειται να υποβληθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει, διευκρινίζοντας πως αυτά που θα προτείνει δεν μπορούν να γίνουν χωρίς αλλαγή των συνθηκών, για την οποία αλλαγή ο ίδιος ευελπιστεί πως θα είναι δυνατό να συμφωνήσουν οι χώρες – μέλη της ΕΕ μέσα στην επόμενη πενταετή κοινοβουλευτική περίοδο.

Βασικά, κατά την άποψή του, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ευρωπαϊκές αποφάσεις και εργαλεία χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θεωρεί πως η κρίση συνολικά δεν έχει περάσει και τώρα το σημαντικό είναι ότι ενισχύθηκε η συνοχή στην ΕΕ και αναγνωρίζονται αυτά που έχουν γίνει λανθασμένα.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook