Υλικά

• 1 κιλό κουνέλι, κομμένο σε μεγάλες μερίδες
• 2 φέτες χοιρινή πανσέτα (για γεύση)
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 100 γρ. πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο σε φέτες
• 100 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές φέτες
• 100 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 120 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• 600 ml. ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
• 2 δαφνόφυλλα
• 3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
• 20 γρ. φύλλα φασκομηλιάς
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη γάστρα στο μάτι της κουζίνας να πάρει θερμοκρασία. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να «μυρίσει».

Συνεχίζουμε με το κουνέλι, θωρακίζοντας το για 3-4 λεπτά της ώρας απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε κατά σειρά το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα, το σκόρδο, το πράσο, το σέλινο και τη μαραθόριζα.

Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το ζωμό. Προσθέτουμε τα βότανα (δάφνη, φασκομηλιά και θυμάρι), και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Καπακώνουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 200ο C. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και μετά σερβίρουμε.