Στη… μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι.

Ξεκινούν με την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα «κλείσουν» στις 25 Μαϊου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Φέτος, πολλά άλλαξαν, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Πλην, όμως, ελάχιστα αναμένεται να επηρεάσουν τους ίδιους τους υποψήφιους, που έχουν ήδη αρχίσει να ζουν στους ρυθμούς της αγωνίας των επιλεγομένων ερωτήσεων και θεμάτων και εστιάζουν μόνον στις επιδόσεις τους.

Το κυριότερο ζήτημα πάντως, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη … στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα. Το υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν απολύτως ισότιμο απολυτήριο και μόνο με τις επιδόσεις τους στις ενδοσχολικές εξετάσεις, όσοι δεν ενδιαφέρονται, σε αυτή τη φάση, να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σε περισσότερους από 3.000 υπολογίζονται οι μαθητές, που θα κάνουν χρήση αυτής της απόφασης του υπουργείου και δεν θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook