Με κινητοποιήσεις στις Εφορίες της Κρήτης, αλλά και με "μπλόκο" στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, στα Μεγάλα Χωράφια, μπαίνουν στον "χορό" των κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα και οι αγρότες της Κρήτης.

Οι κινητοποιήσεις θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα σε ότι αφορά και στους "αποκλεισμούς" των Εφοριών που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη απο την Δευτέρα, αλλά και στην κινητοποίηση στην εθνική οδό, την οποία διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακόπτεται για λίγη ώρα προκειμένου οι αγρότες να ενημερώνουν τους επιβαίνοντες στα οχήματα για τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, στο... χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τη Δεύτερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Όπως εξήγησε, η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί, ενώ προανήγγειλε και «δυναμικές κινητοποιήσεις» στην Κρήτη, από αγρότες που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία».

Εξάλλου, μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στην μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Σήμερα πραγματοποιείται αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει «ραντεβού» στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι αγρότες έχουν αναγγείλει πορεία, ακόμη και με τρακτέρ, προς την ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση 25η Agrotica.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.