Ακόμα περιμένουν τις εξετάσεις πιστοποίησης οι απόφοιτοι της ειδικότητας του προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας αν και έχει περάσει ένας χρόνος από την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από χιλιάδες ανέργους καθώς ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, αθλητικοί οργανισμοί είναι ορισμένες από τις πολλές περιπτώσεις που μπορούν να απορροφηθούν.

Ωστόσο ενώ υπάρχει ζήτηση για την εν λόγω ειδικότητα, όπως αναφέρει και σε σχετική της ερώτηση η βουλευτής κ. Κόλλια-Τσαρουχά, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των σπουδών για την εν λόγω ειδικότητα λόγω της μη πραγματοποίησης των εξετάσεων πιστοποίησης. Από το Φεβρουάριο του 2013, 400 απόφοιτοι περιμένουν την πραγματοποίηση των εξετάσεων για να πιστοποιηθούν.

Το Υπουργείο Παιδείας στο σχετικό για την καθυστέρηση διενέργειας των εξετάσεων απάντησε ότι με την ολοκλήρωση, την υπογραφή και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας «Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων των αποφοίτων των ΣΕΚ και ΙΕΚ» ο αρμόδιος φορέας, ο ΕΟΠΠΕΠ, θα προχωρήσει στη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook