Το μόνο σίγουρο είναι πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι ίσως από τις κρισιμότερες στην ιστορία του ΟΦΗ. Ο ιστορικός σύλλογος ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σκοινί και αν καταφέρει να το περάσει, θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επιβίωση του. 

Το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στο προσκήνιο. Στην Κρητική ΠΑΕ, τρέχουν σε ταχύτατους ρυθμούς προκείμενου να κλείσουν τις τρύπες που είχαν απομείνει και οι οποίες ήταν μία από τις αφορμές έτσι ώστε η πρωτοβάθμια επιτροπή να ρίξει πόρτα όσον αφορά στην άδεια για το πρωτάθλημα της Super League. 

Αυτό που ανησυχεί είναι αν τα κριτήρια του δευτεροβάθμιου οργάνου περιοριστούν μόνο σε όσα στοιχεία περιέχει ο φάκελος (οι νομικοί εκπρόσωπου λένε πως θα είναι πλήρης) ή αν θα εξεταστεί και κατά πόσο βιώσιμη είναι η εταιρία έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως του Ηρακλή. 

Από την άλλη, ο ΟΦΗ σε σχέση με άλλες ομάδες, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα οπότε θα ήταν περίεργο να δοθούν αδειοδοτήσεις σε «παράνομους» και να μην την πάρει ο ΟΦΗ. 

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω έρχεται και το παιχνίδι «φωτιά» με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την Τετάρτη, στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου θα συζητηθούν τα μέτρα ασφαλείας ενώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αστυνομική διεύθυνση ζήτησε το ματς να γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο. 

Αυτό βέβαια είναι αδύνατο εκτός και αν η ΠΑΕ κάνει αίτημα στην διοργανώτρια αρχή. Πάντως η διοίκηση του ΟΦΗ, έστω και ανεπίσημα, δεν το συζητά και ο αγώνας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα διεξαχθεί κανονικότατα στο Γεντί Κουλέ.