Η κατάσταση στη Σερβία είναι δραματική, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Ε-75, στην κωμόπολη Φέκετιτς, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, περίπου 200 αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα για περίπου 16 ώρες.

Κάποιοι από τους αποκλεισμένους, με τους οποίους επικοινώνησαν τηλεφωνικά δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι το ύψος του χιονιού, στον δρόμο είναι 40 εκατοστά, αλλά δεν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα. Όσοι μάλιστα είχαν φτυάρια στα αυτοκίνητα τους, ξεκίνησαν να καθαρίζουν οι ίδιοι τον αυτοκινητόδρομο.

Η συνοριακή διάβαση «Χόργκος» με την Ουγγαρία έκλεισε εξαιτίας της χιονοθύελλας. Οι σερβικές Αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες, στη Βοϊβοντίνα, να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Οι παρατεταμένες χιονοπτώσεις και η ταχύτητα των ανέμων που έφτασε τα 168 χλμ. την ώρα, υποχρέωσαν την ακινητοποίηση δύο αμαξοστοιχιών, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Βελιγράδι-Βουδαπέστη, κοντά στην πόλη Βίρμπας, 130 χλμ. βορειοανατολικά της σερβικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα οι 100 επιβάτες να παραμείνουν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα βαγόνια.

Τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός άρχισαν, σήμερα το πρωί, την εκκένωση του ενός εκ των δύο τρένων.

newpost.gr