Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών.

Το παρόν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος, έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος, ο οποίος ευλόγησε και τη βασιλόπιτα, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κ. Γιώργος Δουλγεράκης, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Από την πλευρά τους, αρκετοί από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, που βρέθηκαν στην σεμνή αυτή τελετή μαζί με τις οικογένειες τους αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος με την προσδοκία να είναι λιγότερες οι φορές που θα χρειαστεί να επέμβουν για κάποιο περιστατικό.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του τμήματος Μοιρών κ. Χρυσόστομος Περγιαννάκης, ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοηθούν με τον τρόπο τους, τις δράσεις του τμήματος, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού στις μέρες, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελείται από τους εθελοντές Σαμαρείτες οι οποίοι προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου και όποτε τους ζητηθεί, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην προσπάθεια αυτή ενημέρωσης του κοινού, το Περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ Μοιρών συνεχίζει τις επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος, εξήρε την εθελοντική δράση των μελών που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο προς τους συμπολίτες μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ουσιαστική παρουσία των εθελοντών κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή το περασμένο καλοκαίρι.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη να έχουν μια καλή χρονιά με δύναμη και υγεία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που προσφέρουν καθημερινά προς όφελος των πολιτών, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι μια καλή συνεργασία, όπως αυτή που έχει χτίσει ο Δήμος Φαιστού και το Περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ Μοιρών τα τελευταία χρόνια. Έκανε επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα συχνά σε πολλές περιοχές του Δήμου και στόχο έχουν στην αφύπνιση των πολιτών. Τέλος δε, προσκάλεσε τα μέλη του τμήματος να κάνουν μια επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών, με αφορμή την παραλαβή δύο νέων απινιδωτών από το Δήμο Φαιστού.

Περιθώριο της εκδήλωσης υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Μητροπολίτη, της Δημάρχου και της Διοίκησης του τμήματος, ώστε να βρεθούν τρόποι επέκτασης της συνεργασίας τους αλλά και ενίσχυσης των δράσεων των Εθελοντών. Όσο για τη τυχερή της βραδιάς, κ. Δρουγκάκη Μαρία, ενεργό μέλος του ΕΕΣ, που βρήκε το φλουρί, κέρδισε ένα οξύμετρο, το οποίο και θα αξιοποιήσει για τις ανάγκες του τμήματος.