Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στην Α\’ ΕΠΣΧ κατέχει πλέον ο Μινώταυρος, που πήρε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι στον Άρη Σούδας.
Η ποιότητα έλειψε από το ντέρμπι κορυφής του ομίλου τίτλου, με το σύλλογο των Μουρνιών να παίρνει τη σπουδαία νίκη με ανατροπή και σκορ 2-1.

Πιο παθιασμένος ο Άρης 

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν, παρά τις σημαντικές απουσίες (Βροντάκης, Αντ. Γαλανάκης, Πενταράκης, Κ. Γαλανάκης, Μάστορας, Μπακογιάννης, ενώ από την άλλη έλειπε ο Κελαϊδής), πιο παθιασμένα και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο.
Με παίκτη-κλειδί τον αρχηγό Σκαλέρη που έπαιξε ως αριστερός μπακ -θέση την οποία δεν έχει αγωνιστεί ξανά- και με αρκετή δουλειά στη μεσαία γραμμή από τον Ξανθουδάκη και τον νεαποκτηθέντα Μιχαλακόπουλο ο Άρης έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να έχει κερδίσει τη \”μάχη\” του κέντρου, όπου από πλευράς γηπεδούχων πάλευε μόνος του ο Δοντσίδης. 
Αν και η πρώτη καλή φάση άνηκε στον Μινώταυρο, με τον Καλαϊτζάκη σε κενή εστία στο 20\’ να \”σημαδεύει\” τον Κουράκη, η ομάδα της Σούδας ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο 27\’.
Από την ωραία σέντρα του Σκαλέρη ο Αράπη με εξαιρετική κεφαλιά έκανε τον Γκολέμη να παρακολουθεί απλά την πορεία της μπάλας, με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Ανατροπή με το… καλησπέρα

Με το… καλησπέρα στο β\’ μέρος ο Μινώταυρος όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά να φτάσει και στην ολική ανατροπή, εκμεταλλευόμενος το \”μουδιασμένο\” ξεκίνημα του αντιπάλου του, που έδειχνε να επηρεάζεται αρκετά από την γρήγορη ισοφάριση. 
Στο 49\’ ο Δημούσης και στο 54\’ ο Σύρμος από αντίστοιχες \”ασίστ\” του Δοντσίδη έκαναν του… κεφαλιού τους και έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα τους, που \”άγγιξε\” και τρίτο γκολ στο τετ-α-τετ με τον Δημούση στο 58\’. 
Στη συνέχεια ο Μινώταυρος \”έχασε\” τον Γκολέμη με πρόβλημα στη μέση και στα βαθιά… έπεσε ο 16χρονος Κελαϊδάκης, που αντέδρασε θετικά στο τετ-α-τετ με τον Παπαθανασίου (χτύπησε και αντικαταστάθηκε στη φάση αυτή), στη σέντρα-σουτ του Παντελακάκη και στο σουτ του Βλαχάκη. 
Στο 87\’ αποβλήθηκε ο Παντελακάκης για δυνατό μαρκάρισμα στον Καγλατζή, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα ο έμπειρος αμυντικός του Άρη Σούδας. 
Η διαιτητική τριάδα Κασσελάκης-Βερυκάκη-Μαρνέζος ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αν και υπήρξαν κάποια παράπονα από τους γηπεδούχους για κράτημα του Χατζηγιάννη στον Νταγκουνάκη (32\’), αλλά και για το ότι έπρεπε να δοθεί δεύτερη κάρτα σε Μιχαλακόπουλο σε αρκετές φάσεις. Από την άλλη οι περισσότερες διαμαρτυρίες υπήρξαν στην αποβολή του Παντελακάκη.

Φάσεις-γκολ
10\’ Σέντρα του Περαθωράκη κεφαλιά του Νταγκουνάκη άουτ. 
20\’ Ασυνεννοησία Κουράκη-Χατζηγιάννη, η μπάλα φτάνει στον Καλαϊτζάκη, που πλασάρει για να αποκρούσει ο Κουράκης. 
21\’ Σουτ του Νταγκουνάκη άουτ. 
25\’ Σέντρα του Παντελακάκη κεφαλιά του Κλωθάκη άουτ.
26\’ Σέντρα του Στρατουδάκη, ο Γκολέμης απομακρύνει με γροθιά, σουτ του Παντελακάκη διώχνει σωτήρια ο Σύρμος.
27\’ ΓΚΟΛ: Ωραία συνεργασία των παικτών του Άρη, με τον Σκαλέρη να σεντράρει και τον Αράπη με δύσκολη κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).
33\’ Το σουτ του Στρατουδάκη καταλήγει εκτός εστίας. 
49\’ ΓΚΟΛ: Ο Δοντσίδης σεντράρει για τον Δημούση, που με κεφαλιά \”κρεμάει\” τον Κουράκη (1-1).
54\’ ΓΚΟΛ: \”Συστημένη\” μπαλιά του Δοντσίδη από εκτέλεση φάουλ για τον Σύρμο, που πιο ψηλά απ\’ όλους με κεφαλιά κάνει το 2-1. 
58\’ Κάθετη μπαλιά του Νταγκουνάκη, στον Δημούση, το πλασέ του οποίου μπλοκάρει ο Κουράκης. 
61\’ Καλό σουτ του Ξανθουδάκη άουτ. 
64\’ Ατομική ενέργεια του Παπαθανασίου, ο οποίος βγαίνει μόνος με τον Κελαϊδάκη, με τον νεαρό γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει το πλασέ του. 
70\’ Σέντρα-σουτ του Παντελακάκη πέφτει στη γωνιά του και αποκρούει σε κόρνερ ο Κελαϊδάκης. 
75\’ Φαλτσαριστό σουτ του Βλαχάκη αποκρούει εντυπωσιακά ο Κελαϊδάκης. 

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Μινώταυρος (Γιάννης Μαρκάκης): Γκολέμης (63\’ λ.τρ. Κελαϊδάκης), Καράκης, Πατεράκης, Σύρμος, Καγλατζής, Δοντσίδης, Περαθωράκης, Καλαϊτζάκης (79\’ Μπασιαδάκης), Νταγκουνάκης, Περδικάκης (72\’ Καλέλλης), Δημούσης. 
Άρης Σούδας (Μανόλης Πηγουνάκης): Κουράκης, Παντελακάκης, Χατζηγιάννης, Καραγκούνης, Σκαλέρης, Ξανθουδάκης, Μιχαλακόπουλος, Αράπη, Στρατουδάκης, Παπαθανασίου (66\’ Ρουσάκης), Κλωθάκης (59\’ Βλαχάκης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook