Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σημαντική υπόθεση εξαπατήσεων, μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο της παραγγελίας προϊόντων από ηλεκτρονικό κατάστημα.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε η δράση εξαμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας με τη χρήση κλεμμένης πιστωτική κάρτας, πραγματοποίησαν πλήθος διαδικτυακών αγορών από ηλεκτρονικό κατάστημα.

Πρόκειται για πέντε (5) αλλοδαπούς (29χρονος υπήκοος Δημοκρατίας της Γκάμπια, δύο υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 38 και 36 ετών και δύο (2) αλλοδαποί των οποίων τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί) καθώς και μία 36χρονη Ελληνίδα η οποία και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, προχθές (30-01-2014).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού καταστήματος ρούχων, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν πέντε (5) παραγγελίες αγοράς προϊόντων από το κατάστημα του, αξίας 1.150 ευρώ, τις οποίες εξοφλούσαν χρησιμοποιώντας κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Ο καταγγέλλων είχε ενημερωθεί από Τραπεζικό κατάστημα, μετά την πραγματοποίηση της τρίτης (3) παραγγελίας, ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές τελούν υπό αμφισβήτηση, καθώς η επίμαχη πιστωτική κάρτα που είχε χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση των ποσών, είχε δηλωθεί ως κλεμμένη.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση προχθές (30.01.2014) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε η 36χρονη να έχει στη κατοχή της παραγγελία – πακέτο, το οποίο είχε προηγουμένως σταλεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών. Στη κατοχή της επίσης βρέθηκε και ένα διαβατήριο το οποίο ανήκει στο 29χρονο αλλοδαπό.

Στη συνέχεια προσήχθη στην έδρα της Υπηρεσίας και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις «απατηλές» διαδικτυακές παραγγελίες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της στο Γαλάτσι, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού τα οποία ο καταγγέλλων αναγνώρισε ως τα προϊόντα που αυτός είχε αποστείλει με τις προαναφερθείσες ηλεκτρονικές παραγγελίες. Επιπλέον βρέθηκαν τα διαβατήρια που ανήκουν στους δυο υπηκόους Νιγηρίας καθώς και πλαστές ταυτότητες υπηκόων Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος όλων των εμπλεκομένων υποβλήθηκε ομοίως.

newpost.gr