Πιο δυναμικά διεκδικούν να μπούν στο χώρο των αερομεταφορών μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αλλάζοντας τον αεροπορικό χάρτη για το καλοκαίρι και ενισχύοντας το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Από το επιχειρηματικό τους πλάνο δεν λείπει ως προορισμός η Κρήτη.

Πέρα από την airberlin που ευθέως στοχεύει σε Χανιά και Ηράκλειο, όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, o έτερος «παίχτης» στην ευρωπαϊκή αγορά των ταξιδιωτικών πακέτων, ο μεγάλος γερμανικός tour operator Thomas Cook, επεκτείνει τις αεροπορικές διασυνδέσεις, εγκαινιάζοντας νέες πτήσεις προς Χανιά

Condor

Η επιστροφή των Γερμανών τουριστών στην προτίμηση ελληνικών προορισμών μεταξύ αυτών και της Κρήτης, η αύξηση των προκρατήσεων κατά 10% και οι εκτιμήσεις των tour operator ότι η επισκεψιμότητα από τη Γερμανία θα φτάσει φέτος διψήφια ποσοστά, οδηγεί σε νέα δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναξιοποίητα από μεγάλους αερομεταφορείς.

Έτσι ο γερμανικός tour operator Thomas Cook,  επεκτείνει την σύνδεση με την Ελλάδα, μέσω της εταιρείας του Condor, εγκαινιάζοντας νέες πτήσεις Χανιά καθώς και προς Μύκονο, Σαντορίνη, Κω και Πρέβεζα.

Τα δρομολόγια ξεκινούν αρχές Μαΐου, από Αννόβερο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη.

Airberlin

Στην κινητικότητα αυτή έρχεται να προστεθεί και το ενδιαφέρον για την Κρήτη και όχι μόνο που έχει ήδη εκφράσει η airberlin, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για το δεύτερο σε μέγεθος αεροπορικό μεταφορέα της Γερμανίας (με 147 προορισμούς) που αυξάνει κατά 11% η συχνότητα των πτήσεων προς την Ελλάδα, με συνολικά 172 πτήσεις την εβδομάδα

Στο πλάνο της βρίσκονται Χανιά και Ηράκλειο καθώς επίσης και Κως, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο και Ζάκυνθο (δείτε εδώ)