Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης (ΕΝΚΗ) – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της – διαπιστώνει μετά την επίσημη παραδοχή του υπουργείου Άμυνας ότι είναι αναπόφευκτη η υλοποίηση της απόφασης των διεθνών οργανισμών για την καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας νοτιοδυτικά στη θάλασσα της Κρήτης. 
Η όλη διαδικασία έχει προσλάβει χαρακτηριστικά καθαρής στρατιωτικής επιχείρησης πρωτοφανούς οργάνωσης και μυστικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περιφρούρηση του πλοίου-εργαστηρίου έχουν αναλάβει πολεμικά πλοία Ρωσίας, Κίνας & ΗΠΑ. 
Παντελής ή έλλειψη ευρωπαϊκών δυνάμεων και εποπτείας για μια επικίνδυνη εξουδετέρωση που γίνεται στη θάλασσα της Ευρώπης, την Μεσόγειο. Υπό την δυσμενή αυτή εξέλιξη είναι ανάγκη να οι προσπάθειες όλων να επικεντρωθούν στην αποτροπή της διαδικασίας καταστροφής και του υπόλοιπου οπλοστασίου στην ίδια περιοχή και με τον ίδιο επικίνδυνο πιλοτικό τρόπο.
Ζητούμε από τα όργανα της πολιτείας, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και τις Ευρωπαϊκές αρχές πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας με την επιτόπου εποπτεία της διαδικασίας από Έλληνες επιστήμονες. Ζητούμε επίσης την επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμη από τους εποπτεύοντες την διαδικασία παγκόσμιους οργανισμούς ς για την πορεία και την λήξη του εγχειρήματος. Επίσης ζητούμε από την Περιφέρεια Κρήτης την εγκατάσταση μηχανισμού παρακολούθησης του φαινομένου που θα περιλαμβάνει δόκιμες διαδικασίες ελέγχου της θαλάσσιας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης (σταθμούς μετρήσεων υπολειμμάτων) σχετικής με την υπό εξέλιξη εξουδετέρωση των χημικών. 
Ο Κρητικός λαός και τα εκατομμύρια φιλοξενούμενοι τουρίστες που αναμένονται στο νησί μας δικαιούνται να γνωρίζουν ότι η ποιότητα του υπέροχου περιβάλλοντος της Κρήτης δεν έχει επηρεαστεί από το εν λόγω περιστατικό. Μια τέτοια επίσημη διαπίστωση και ανακοίνωση θα εξουδετερώσει κάθε κίνδυνο για την διαφαινόμενη επιτυχή τουριστική περίοδο που τόσο έχει ανάγκη η τοπική αλλά και η εθνική μας οικονομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook