Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του Πλατανιά με τον ΠΑΟΚ ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο τεχνικός της Χανιώτικης ομάδας επισήμανε ότι με εμφανίσεις όπως κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ο Πλατανιάς δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο.

Αναλυτικά, λέξη-λέξη, όσα δήλωσε:

«Θα χαρακτήριζα τη νίκη και την εμφάνισή μας ως την πιο σπουδαία και σημαντική από πλευράς βαθμολογίας. Παρόλο ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, δεν επηρεαστήκαμε. Αντιθέτως ανεβάσαμε την απόδοσή μας και κατορθώσαμε να κλείσουμε το ημίχρονο με γκολ. Στο β’ ημίχρονο και μέχρι τη στιγμή που κάναμε το δεύτερο γκολ, ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Γνωρίζαμε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κι ότι η δύναμή του είναι τα στημένα. Δεν έγινε ούτε μία τέτοια φάση και μπορέσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού να διαχειριστούμε σωστά και καλά το παιχνίδι. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η νίκη για μας ήταν μονόδρομος. Βγάλαμε ένα πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων με τρία παιχνίδια εκτός έδρας. Με τον Αστέρα Τρίπολης, τη Βέροια και τον Παναθηναϊκό κι είχαμε κι ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολο κι αν ήμασταν λίγο πιο αποτελεσματικοί με τον Παναθηναϊκό ίσως να φεύγαμε κι εκεί με βαθμό ή βαθμούς.
Η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική. Διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ σε όποια κατάσταση κι αν είναι, δεν παύει να είναι ΠΑΟΚ. Είναι μια καλή ομάδα με καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Με γρήγορους παίκτες και οι οποίοι, οκτώ είναι στην επίθεση. Με την έξυπνη τακτική μας μπορέσαμε και κερδίσαμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μπορέσουμε να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Βλέπουμε τώρα ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, παρότι κερδίσαμε, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη (5/2) κι έτσι θα πάμε. Διάθεση, μαχητικότητα, πάθος, διότι σε τέτοιο γήπεδο σήμερα, το πάθος, οι προσωπικές μονομαχίες ήταν το κυρίαρχο και τις κερδίσαμε όλες. Κλείνοντας, να ευχαριστήσω και τον κόσμο. Μπορεί να μην είμαστε πολλοί εδώ στον Πλατανιά, αλλά είμαστε λίγοι και καλοί. Λειτουργούμε σαν οικογένεια, αγαπημένοι, ενωμένοι, όλοι μαζί. Να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εάν σε μια ομάδα δεν υπάρχει υγεία, στο γήπεδο, στα αποδυτήρια ή εκτός γηπέδου θα έχεις πρόβλημα και σας το λέω γιατί είμαι χρόνια στα γήπεδα και το γνωρίζω κι έχουν δει τα μάτια μου πάρα πολλά. Εμείς στον Πλατανιά λειτουργούμε πολύ ωραία, οικογενειακά, αγαπημένοι και ενωμένοι και με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν η νίκη ήταν κομβική

«Δεν το συζητάμε. Καταρχήν η νίκη σήμερα είναι ιστορική. Τον ΠΑΟΚ δεν τον έχουμε ξανακερδίσει. Αφενός. Αφετέρου 3-0 την Ξάνθη. Δεν έχει ξανακερδίσει ο Πλατανιάς 3-0. Ποτέ. Ιστορικά. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Είναι ΠΑΟΚ. Βλέπω ότι αναρωτιέστε… Ιστορικές νίκες. Σας φαίνετε παράξενο; 3-0. Τι με κοιτάς (σ.σ. απευθύνετε σε δημοσιογράφο); 3-0!».

Για το αν νιώθει ανακουφισμένος μετά από τη νίκη:

«Για ποιο θέμα; Καθόλου. Εγώ είμαι χρόνια στα γήπεδα. Τον πρωταθλητισμό εάν δεν τον έχεις βιώσει, δεν μπορείς να τον μεταδώσεις. Άρα, αυτό το άγχος ή την πίεση που λες εσύ, έτσι θα το χαρακτηρίσω, εμένα δεν μ’ αγγίζουν! Έχω περάσει πολλά περισσότερα».

Για το ότι και στη Λεωφόρο και με τον ΠΑΟΚ ο Πλατανιάς έδειξε να μην αρκείται στο βαθμό, παίζοντας "ανοιχτά":

«Σωστά. Σωστή η παρατήρηση. Βεβαίως. Διότι είτε παίζει με τον Παναθηναϊκό, όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται είτε με τον ΠΑΟΚ, έναν βαθμό λες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, να τον πάρω, είμαι ευχαριστημένος. Εμείς όμως, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά, δεν μας εξυπηρετούσε ούτε ο βαθμός. Ούτε ο βαθμός! Με τον Παναθηναϊκό, βάσει απόδοσης και ευκαιριών που είχαμε, το δήλωσα και μέσα στην εβδομάδα, θα είμαστε στεναχωρημένοι. Με αυτό το πνεύμα, όπως το είπατε, ότι κατεβήκαμε να παίξουμε μπάλα και δεν επηρεαστήκαμε γιατί βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ. Κι όταν μένεις πίσω με 0-1, έχεις τη θηλιά στο λαιμό απ’ τ’ αποτέλεσμα, υπάρχει πρόβλημα. Εμείς όμως μπορέσαμε και το ξεπεράσαμε. Είχα έναν πάρα πολύ καλό στόπερ, τον Αγκιλέρα!».

Για το ματς με τον Πανθρακικό

«Αν γνωρίζαμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα θα ήταν ωραίο. Ο Πλατανιάς αν έχει την εμφάνιση όπως με τον Παναθηναϊκό και τη σημερινή, σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει, παίζει για τη νίκη και μπορεί να την πάρει. Απλά, θα πρέπει να κρατηθούμε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτό το πνεύμα, της μαχητικότητας, της διάθεσης και στις προσωπικές μονομαχίες».