Πώς να πιστέψεις ότι ένα ταλέντο σαν τον Philip Seymour Hoffman δεν υπάρχει πια; Οτι έφυγε μόλις στα 46 του νικημένος από τον μεγάλο του εχθρό, τα ναρκωτικά;

Χθες έφυγε ένας μεγάλος ηθοποιός, ένας άνθρωπος που θα μείνει στις μνήμες όλων όχι για τη ζωή του, όχι για τα σκάνδαλα γύρω από αυτόν, αλλά για τις πολύ σημαντικές ερμηνείες του που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όσων είδαν τις ταινίες του.

Τον Hoffman βρήκε νεκρό λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης) ένας φίλος του, σεναριογράφος. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματός του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ με μια σύριγγα στο αριστερό χέρι του και σακουλάκια ηρωίνης δίπλα του.

\"\"

\"\"

Η ζωή του τους τελευταίους μήνες ήταν πολύ δύσκολη καθώς ο Seymour Hoffman είχε χωρίσει από την επί πολλά χρόνια φιλενάδα του Mimi O\’Donnell. Η επίσης 46χρονη γυναίκα και σχεδιάστρια κοστουμιών ήταν και μητέρα των τριών του παιδιών (ηλικίας 10, 7 και 5 ετών). Ο Seymour Hoffman έφυγε από το σπίτι τους τον Οκτώβριο και νοίκιασε επί 10.000 δολάρια τον μήνα ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν εκεί όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του χθες.

\"\"

Ηταν η O\’Donnell που χθες ανησύχησε επειδή δεν τον έβρισκε και έστειλε τον φίλο του να τον βρει. Ηταν η O\’Donnell που λίγη ώρα αργότερα θα πέρναγε το κατώφλι του σπιτιού του μέσα σε λυγμούς…

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Ιανουάριο στο Sundance Film Festival που πήγε για να προωθήσει τις νέες του ταινίες. Ολοι σχολίασαν τότε πόσο καταβεβλημένος και χλωμός φαινόταν. Σκέφτονταν ότι ίσως να είχε πέσει πάλι στα ναρκωτικά, από τα οποία μία ζωή προσπαθούσε να απεξαρτηθεί. Δεν ήταν σε θέση να δώσει συνεντεύξεις και απέφυγε ευγενικά όλους του δημοσιογράφους πριν φύγει βιαστικά από το event.

\"\"

Τι έγινε την Κυριακή
Η O\’Donnell που είχε σχέση με τον Hoffman επί 14 χρόνια ειδοποίησε τον φίλο του Katz να πάει να τον τσεκάρει γιατί το πρωί της Κυριακής δεν είχε πάει να πάρει τα παιδιά τους. Ο Katz με μία φίλη του πήγαν στο σπίτι του ηθοποιού για να αντικρίσουν ένα σοκαριστικό θέαμα. Βρήκαν τον Hoffman με τα εσώρουχα πεσμένο στο μπάνιο με τη σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο του. Οταν ειδοποιήθηκε η O\’Donnell και έφτασε στο σημείο, οι αστυνομικοί που ήταν ήδη εκεί δεν την άφησαν να δει το θέαμα. Το σώμα του ηθοποιού απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα το απόγευμα έπειτα από αρκετές ώρες ερευνών.

Πάντως λίγο πριν τον θάνατό του, το βράδυ του Σαββάτου, ο Hoffman είχε βγει με φίλους για cheeseburger. Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι έπινε χυμό cranberry με σόδα και έδειχνε μία χαρά.

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook